Erkölcsi igénytelenség

"Az igazi boldogság és az erkölcsösség egymástól elválaszthatatlanok." - George Washington

Legsúlyosabb válságunk mind közül az erkölcsi válság. Amíg ez nincs rendezve, addig a többi válság is elhúzódik. Az erkölcsi válság gyökere a politikai elit romlottsága. Az erkölcsi válság táplálója pedig az erkölcsi igénytelenség a szavazók részéről. Amíg nem történik meg az erkölcsi felismerés a szavazók többségében, és amíg nincs a szavazóknak erkölcsi elvárása a pártjukkal szemben, addig olyan erénytelen pártok is a közélet részei maradhatnak, amik nem vállalják az erénygaranciákat az alapszabályukban. Márpedig erénygaranciák nélkül nincs erényes politizálás. Mert az embert a hatalom korrumpálja. Értjük ezeket?

A Platón Párt az egyetlen párt, amelyik vállalja az erénygaranciákat az alapszabályában. Ezt csak mi nyújtjuk a pártok közül. Az önkorlátozás, átláthatóság, jogi számonkérhetőség és hasonló erényes intézkedések a bizniszpártok és a maffiapártok mivoltával ellentétes. Az erénytelen pártok a közéleti problémák százainak feszegetésével terelik el a figyelmet a legfontosabb dologról: önmagukról. A pártberendezkedésükről, az önkorlátozásuk hiányáról, az átláthatóságuk hiányáról, a számonkérhetőségük hiányáról, stb.

A politikában nemcsak ÚJ ARCOKRA van szükség (ahogy ezt például az átláthatatlanság mintapéldája, a Momentum hirdeti), hanem ERÉNYES ÚJ ARCOKRA van szükség, akik olyan pártban tevékenykednek, ami az ALAPSZABÁLYÁBAN VÁLLALJA AZ ERÉNYGARANCIÁKAT. Ettől lesz jogilag számonkérhető egy párt. Enélkül csak egy új potenciális önkényuralom képviselői. Erénytelen új arcokból és erénytelen pártokból már eleget kaptunk. Ilyen új arc volt 19 éve Orbán Viktor is, aki minden idők mélypontjára züllesztette le a politika erkölcsi színvonalát és a jogállami garanciák védelmi erejét. Még ha emellett eredményeket is felmutatott, akkor is. Nem lehetünk erkölcsi igénytelenek, és nem tekinthetjük ürügynek a belpolitikai sikereket és a külpolitikai fenyegetettségeket arra, hogy ellopják a közpénzt (a saját közös pénzünket), és kilopják alólunk a jogállami garanciákat.

Szeretnénk meggyőzni minden magyar szavazót, hogy ne legyen ERKÖLCSI IGÉNYTELEN. Ebben szerintünk a nemzet épeszű és éperkölcsű többsége egyetérthet, függetlenül attól, hogy melyik párttal szimpatizál. Aki nem ért egyet azzal, hogy a pártokkal szemben erkölcsi és erényességi elvárásokat is támasztanunk kell, az egy erkölcsi igénytelen, és az erkölcsi válság okozója. Ezeket az embereket kell meggyőznünk, hogy soha többé ne szavazzanak olyan pártra, ami az alapszabályában nem biztosítja az erénygaranciákat. Csak így lehet erényes a politika.

Ahol nincs jogállam, és erénytelenek a pártok, ott önkény van. Mindegy, hogy az erénytelen pártok közül melyik jut hatalomra. Ezeknek az erénytelen pártoknak mindegyike MÁSHOGY UGYANAZ. Kormánypártként uralnák az Országgyűlési többséget (azaz a törvényhozást), és jogállami reformot egyik sem javasol. Cseberből vederbe jutnánk. Aki hisz bennünk, aki hisz az erényes politizálás lehetőségében, azoknak üzenjük: VAN ERÉNY!

Kapcsolódó cikkünk: Feltétlen Kizáró Ok

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.29.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható