Szalámitaktika

"Az erény olyan, mint a vírus, ami szezonálisan fertőz. Katasztrófákkal szembesülve a nagylelkűség sokszorozódik meg. Zsarnoksággal szembesülve a bátorság sokszorozódik meg." - Nancy Gibbs

Sokszor kifogásolják az ellenzéki pártokkal szimpatizálók, hogy egyedül tevékenykedünk. Miért nem fogunk össze az ellenzéki pártokkal? Kérdezik. Szerintük a jelenlétünkkel csak az ellenzéket szalámizzuk, azaz felaprózzuk az ellenzéki tábor szavazóit. Ezzel viszont szerintük a Fidesznek kedvezünk, mivel a Fidesz 2 millió szavazója egységesen szavaz, így a maradék szervezetlen és megosztott 8 millió magyart sakkban tudja tartani. Ezért többen a Fidesz segédpártjának tartanak minket. Velük próbáljuk megértetni a kijózanító valóságot.

A mi szalámitaktikánk a következő: emberről emberre, családról családra, házról házra, városról városra, választókerületről választókerületre, megyéről megyére meg kell értetnünk mindenkivel: az erénygaranciákat az alapszabályukban nem biztosító pártokra szavazni erkölcsi igénytelenség. Olyan pártra szavazni tilos, ahol még a Feltétlen Kizáró Okot sem hajlandóak megszüntetni. Bizniszpártra, maffiapártra szavazni erkölcsi igénytelenség. Ilyen pártra a jövőben csak az szavaz, aki bűnrészes, vagy aki erkölcsi igénytelen. Szalámizzuk fel az erénytelen pártok éltetőit! Értessük meg velük közös fellépéssel egytől egyig, hogy erénytelen pártokkal nem lesz változás.

Tevékenységünk kezdetén kidolgoztuk az erénygaranciák rendszerét. Úgy látjuk, hogy ezeknek a garanciáknak a pártokkal történő betartatása szükséges feltétele egy erényes politikai rendszernek és a jogállamnak. Ezek nélkül láttuk, hogy eddig mi történt. Mindegy melyik oldal volt hatalmon. Vagy nem ment a szekér, és ellopták, ami rajta volt, vagy ment a szekér, és ellopták, ami rajta volt.

Ha megköveteljük a pártoktól az erénygaraciák betartását, akkor valódi változás jöhet. A Platón Párt elsőként és egyetlen pártként az alapszabályában biztosítja az erénygaranciákat. Ezzel jogilag számonkérhetővé válik, mivel egyik jogi személy sem működhet a létesítő okiratával ellentétes módon. Így ha nem tartanánk be az ígéreteinket, akkor bárki kérhetné az ügyészségen a jogsértő állapot megszüntetését, és végső soron a pártunk felszámolását. A többi párt éppen ezért nem vállalja az erénygaranciákat.

Az erénygaranciák kidolgozása után megkerestünk minden ismert ellenzéki pártot, hogy vállalják be ők is ezeket a platóni erénygaranciákat. Egyik sem tette. Innentől kezdve minden ismert párt az ellenségünkké tette magát. Nem mi tettük őket az ellenségeinkké. Mi partnerséget ajánlottuk. Ők azonban ezt nem fogadták, így ők tették magukat az erény pártjának ellenségeivé.

Szerintünk valódi ellenzék nincs, mert ők is részei annak a pártkartellnek, ami arra irányul, hogy a közpénzt el lehessen lopni, akármelyik oldal is kerül hatalomra. Emiatt úgy gondoljuk, hogy egy erénygaranciákat nem biztosító pártokból álló Erénytelen Ellenzéki Egyveleg semmiféle érdemi változást nem hozhat a politikába. Semmi értelme egy veszett kutya helyett 10 veszett vérebet a Parlamentbe juttatni. Éppen ezért nem támogatjuk a jelenlegi helyzetben az arányos választási rendszert sem. Erénytelen pártokból még arányosan sem akarunk látni egyet sem az Országgyűlésben.

Egyik ellenzéki párt sem kampányolt a Platón Párt megjelenése előtt a közpénzek teljes és tételes átláthatóvá tételével az utolsó forintig. Egyik ellenzéki párt sem vállalta fel a küzdelmet a káros pártokrácia ellen azzal, hogy a 106 egyéni képviselői helyre ne pártkatonát, hanem erényes független képviselőt (Jedit) juttassunk. Egyik ellenzéki párt sem mondott le a pártoknak járó állami támogatásról karitatív célra, ahogy mi ezt már a kezdetek kezdetén vállaltuk. Egyik ellenzéki párt sem vállalt önként semmiféle erénygaranciát vagy önkorlátozást.

A Fidesz a Platón Párt ellensége, ám az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg úgyszintén az ellenségünk. Ezekben a pártokban a pártberendezkedés szintjén hiányzik az erény. Márpedig így csak idő kérdése, hogy kibújjon a szög a zsákból. Egykutyák. Még a Feltétlen Kizáró Okot (a közpénzek átláthatóságának nem biztosítása) sem szüntetik meg magukban. Mit vár az, aki rájuk szavaz, ha még ezt az egyetlen alapvető erkölcsi alapelvet sem hajlandóak ezek a pártok vállalni?

Egy történelmi korszakváltás tanúi lehetünk. Erkölcsi felismerés zajlik. Megjelent az első olyan párt, ami jogilag számonkérhető erénygaranciákat biztosít, és ennek a pártnak a fényében minden más ismert párt meztelen. Világossá vált ugyanis mindenkinek, hogy eddig valódi válsaztási lehetőség nem is volt, hiszen csak erénytelen pártra lehetett szavazni. Mi azonban üzenjük: VAN ERÉNY!

Az ügyünk nevében számítunk rá, hogy megosztod a cikkeinket ismerőseidnek is.

Kapcsolódó cikkünk: Feltétlen Kizáró Ok

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.17.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható