Nyílt levél

A PLATÓNI ERÉNYJÁTSZMA

"Három dolgot nem lehet sokáig rejtegetni: a Napot, a Holdat és az igazságot." - Buddha

Tisztelt Választópolgár! Tisztelt Pártok!

Versenyt indítunk az erény érdekében. Meghirdetjük a PLATÓNI ERÉNYJÁTSZMÁT. A játszmában minden magyar párt részt vesz. A játék a 2018. évi országgyűlési képviselői választásig tart, és a győzteseket a választópolgárok jelölik ki.

A játszmában két liga játszik:

Szövetségeseket keresünk! Olyan pártokat várunk az erényes pártok ligájába, akik erényesen kívánnak játszani. Akik erényes módon kívánnak kormányozni. Illúzióink nincsenek. Egyedül is felvesszük a harcot az erénytelen pártokkal, és végigjátszuk a meccset. Mert nagy a tét! A jó és a rossz harca ez.

Azt gondoljuk, hogy egy erényes társadalom erényes hatalmat kíván. Erénytelen hatalmat maximum egy erénytelen társadalom hajlandó megtűrni. Bízunk benne, hogy a magyar társadalom összességében erényes. A legtöbb jóindulatú magyar ember ilyen. Bár sokan közülünk rá vannak kényszerítve a csalásra (forrás), mégis, mi azt gondoljuk, hogy a magyarok a jelenlegi erkölcsi miliőben nem érzik magukat komfortosan. Ezért az erény érdekében folytatott verseny felcsillanthatja a reményt a társadalom erényes rétegeiben. Tudatjuk: VAN ERÉNY!

A PLATÓNI ERÉNYJÁTSZMA háttere

Játékszabályok

Minden pártnak kiküldjük az alábbi kérdéseket tartalmazó űrlapot. A pártoknak a 2018. évi választás előtt lehetősége van politikájukat úgy befolyásolni, hogy az alábbi kérdésekre adott válaszuk az erényesség irányába mutasson. A választások előtt a PLATÓN PÁRT felfedi a lapokat a szavazók előtt. A szavazópolgárok pedig szavazatukkal megválasztják a nyerteseket, akik bejutnak az erény palotájába, az Országházba.

A pártok a kapott űrlappal kapcsolatban két dolgot tehetnek a 2018. évi választásig:
 1. Megválaszolják annak kérdéseit.
 2. Nem válaszolnak.

A válaszadás hiánya NEM válasznak felel meg. Ílymódon a 2018. évi választás előtt minden párt esetében kihirdethetőek lesznek az űrlap kérdéseire adott válaszok. Az alábbi kérdéseket kapja meg minden magyarországi párt. Kizárólag határozott IGEN vagy NEM válasz adható.

 1. Biztosítja-e pártjuk, hogy a képviselői esküvel felérő fogadalmat tegyenek a politizálás hivatásként történő, erényes végzésére?
 2. Biztosítja-e pártjuk az országgyűlési képviselőinek bármikori visszahívhatóságát?
 3. Biztosítja-e pártjuk a pénzügyeinek, partnereinek és támogatóinak tételes, feltétlen átláthatóságát?
 4. Biztosítja-e pártjuk, hogy közbeszerzéseken nem indul olyan szervezet, amiben a párt képviselőinek vagy hozzátartozóinak tulajdoni vagy tagi részesedése van?
 5. Biztosítja-e pártjuk, hogy nem részesülhet állami megrendelésben olyan szervezet, amiben a párt képviselőinek vagy hozzátartozóinak tulajdoni vagy tagi részesedése van?
 6. Biztosítja-e pártjuk, hogy nem részesülhet magyar vagy uniós pályázatokon olyan szervezet, amiben a párt képviselőinek vagy hozzátartozóinak tulajdoni vagy tagi részesedése van?
 7. Biztosítja-e pártjuk, hogy képviselőinek vagyonnyilatkozatai kapcsán a legszigorúbb szabályoknak is alávetteti képviselőit?
 8. Biztosítja-e pártjuk, hogy együttműködik a nemzetközi korrupcióellenes vizsgálatokban?
 9. Biztosítja-e pártjuk, és ad-e garanciát arra, hogy az országgyűlési képviselői szabadon szavazhatnak, és a párt nem utasítja őket arra, hogy mire szavazzanak?
 10. Biztosítja-e pártjuk, hogy a pártoknak járó állami támogatásokról lemondanak, és karitatív célokra ajánlják fel azokat?

A PLATÓN PÁRT nyílt lapokkal játszik a játszma során.

 1. A pártok között elsőként észleltük, hogy az ERÉNY szócikk hiányzott a Wikipédiáról. Felvittük, hogy az emberek tudják: VAN ERÉNY!
 2. A pártok között elsőként észleltük, hogy a HIVATÁS szócikk hiányzott a Wikipédiáról. Felvittük, hogy az emberek tudják: a politikai pálya egy hivatás.
 3. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy tagjaink szigorú fogadalmat tesznek az erényes politizálás céljával (a platóni eskü).
 4. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy országgyűlési képviselőinket százezer magyar szavazata esetén visszahívhatják a választópolgárok.
 5. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy pártunk pénzügyeit (számlák, szerződések, partnerek, támogatók, stb.) tételes módon átláthatóvá tesszük a választópolgárok előtt.
 6. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy nem indul olyan szervezet közbeszerzésen, amiben a párt képviselőjének vagy hozzátartozójának tulajdonosi vagy tagi részesedése van.
 7. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy országgyűlési képviselőink és hozzátartozóik vállalkozásai nem indulnak állami megrendeléseken közbeszerzésen kívül sem.
 8. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy országgyűlési képviselőink és hozzátartozóik vállalkozásai nem indulnak hazai vagy uniós pályázatokon.
 9. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy képviselőink vagyonnyilatkozataival kapcsolatban a legszigorúbb szabályoknak is alávetjük magunkat.
 10. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy alávetjük magunkat a nemzetközi korrupcióellenes vizsgálatoknak.
 11. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy garanciát adunk arra, hogy országgyűlési képviselőinket nem utasíthatja a párt.
 12. A pártok között elsőként vállaltuk, hogy lemondunk a pártoknak járó állami támogatásokról.

Olyan keretrendszert építünk, amibe csak erényes pártok kerülhetnek bele. Az erényes pártok ligáját formáljuk.

Miért csináljuk?

A PLATÓN PÁRT elsődleges célja, hogy elérjük végre Magyarországon, hogy erényes hatalom uralkodjon. A PLATÓN PÁRT nem a hatalomra vágyik. Arra vágyunk, hogy a politizálást hivatásként űző erényes politikusok erényes hatalmat gyakoroljanak. Ha ezt az Országyűlésen kívülről is el tudjuk érni, akkor leszünk a legboldogabbak. Hiszen ekkor erényes állam lesz, és mi pedig visszatérhetünk korábbi életünkhöz. Ám ha egyik párt sem vállalja, hogy az erényesség kritériumait teljesíti, akkor kényszerűségből felkínáljuk a magyar embereknek, hogy az ország kormányzására is vállalkozunk. Erényes kormányzásra. Amennyiben van rá igény.

Hataloméhes és pénzéhes üzletemberek számára NEM ÉRI MEG erényes pártot létrehozni és működtetni. Egy olyan párt, ami a fenti kritériumoknak mind megfelel, nem lesz profitábilis. Ám cserébe erkölcsös és erényes lesz. A PLATÓN PÁRT ilyen párt kíván lenni. Választópolgároknak csak erényes pártra ÉRI MEG szavazniuk. Mert ekkor mindenkinek több marad a végén. Egy erényes állammal a nép jobban jár.

A játszma lényege tehát, hogy felkapcsoljuk a villanyt a sötét szobában, és mindenki terítse a lapjait. Bebizonyítjuk, hogy nem viccelünk. Az erénytelen pártok olyan gyorsan lelepleződnek, mint a tetten ért tolvajok. A rejtőzködő háttéremberek által pénzelt pártok esetében gyorsan kiderül, hogy mennyire erényesek. Politikai pályára csak olyan ember vállalkozzon, aki azt hivatásként végzi.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.01.21.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Közgyűlésének jóváhagyásával