Nehéz a választás, de még van

"Az élet, ahogy a póker, kockázatvállalást igényel. Nem lehet előle elbújni. Szembe kell vele nézni."
- Edward Norton

Magyarországgal valami olyasmi történik, mint amikor az egyedül élő idős özvegy nénihez bejutnak az edényárus csalók, és amíg az egyik magyarázza a néninek a nikkel-titánium ötvözet előnyeit, addig a másik már javában rámolja ki a házat a pincétől a padlásig. Nem vettük elég komolyan, hogy mit tett velünk a Fidesz az alkotmány (Alaptörvény) korrumpálásával, miközben elvonta a figyelmünket a migránsokkal és a többi nikkel-titánium ötvözettel. A jogrendszerünk legmélyére tette be a Fidesz maffiagépezete azokat a hátsó ajtókat, amikkel még egy ellenzéki többség esetén is elgáncsolhatja a Fidesz a jogállamot. A Fidesz pártkatonákból álló Költségvetési Tanács konkrétan megakadályozhatja, hogy az Országgyűlés elé kerüljön a költségvetés. Így jövőre elgáncsolhatja az új ellenzéki kormányt.

"Az Alaptörvény mondja ki, hogy a köztársasági elnök (Áder János) feloszlathatja az Országgyűlést, ha az legkésőbb március 31-ig nem fogadja el az adott évre vonatkozó költségvetést. Ha tehát a Költségvetési Tanács (tagjai Kovács Árpád elnökön kívül: Matolcsy György és Domokos László, utóbbi a Fidesz-frakcióból ült át az Állami Számvevőszék élére) nem adja meg a hozzájárulását a költségvetés elfogadásához (amit megtehet akár azért is, mert az „államadósság” vagy a „teljes hazai össztermék” fogalmát eltérően értelmezi a kormánytól), akkor a költségvetési törvény nem fogadható el, következésképp jelenleg lényegében Matolcsy Györgyön, Domokos Lászlón és Áder Jánoson múlik, hogy a feles többségű kormány kitölti-e a mandátumát, avagy új választást kell kiírni." *

Ezen kívül még számos olyan rendelkezés van az Alaptörvényben, ami a centralizált önkényuralom kiépítését teszi lehetővé (pl. Média Tanács, GVH, ÁSZ, Alkotmánybíróság, stb. tagjainak egypártrendszerű választása, ami a pártfegyelem miatt azt jelenti, hogy aki csak számít közjogi méltóság, azokat Orbán Viktor választja ki). Ő a maffiavezér, akitől félnek a saját pártbelijei is. Honnan lehet ezt tudni? Onnan, hogy még nem buktatták meg belülről annak ellenére, hogy a családjával nyakig benne van a nemzetközi bűnfelderítő szervek bűnvádjaiban. Egy normális pártban az ilyet már régen kirúgták volna. Ám a Fidesz maga Orbán Viktor.

Hogyan magyarázzuk el, hogy most a jogállamiság a tét április 8-án? Nem azért szavazunk az ellenzékre, mert az jobb, hanem azért, hogy derékba törjük egy önkényuralom zsarnoki és korrupt rendszerét, és időt nyerjünk, amíg kiépül egy másik. Inkább váltsunk le többször jó kormányokat, mint hagyjunk egyszer egy rosszat hatalmon. Utóbbi esetben nem lesz több választásunk. Mindent meg kell tennünk a Fidesz leváltása érdekében! Ezt úgy tudod megtenni, ha pártlistán kizárólag az 5% feletti négy párt valamelyikére szavazol a döntésed szerint (ABC sorrendben): DK, Jobbik, LMP, MSZP-Párbeszéd. Eszedbe ne jusson szavazatot pocsékolni kis pártra a pártlistán! Az ellenzéknek 2/3 kell! Tanulja meg minden hatalmas: Aki másnak vermet ás, maga esik bele! Legyen alkotmánymódosítás, legyen elszámoltatás! Vámos Csaba független jelölt (Heves megye 1. OEVK) tökéletesen érti, és hitelesen képviseli azt, ami a Platón Párt politikai filozófiájának az alapja: Az egyéni képviselői bársonyszékekbe pártkatonák helyett független jelölteket kell választanunk azért, hogy a pártérdekek helyett a helyi polgárok érdekei érvényesülhessenek. A pártkatonák ugyanis a pártfegyelem miatt bábok, akiket felülről mozgatnak, így a polgárok akarata ellenére cselekszenek. A független képviselő azonban pártérdekektől mentes, és a polgárok visszahívhatják, ha közokiratban vállalja a Platón Párt által kidolgozott erénygaranciákat. Tisztelettel gratulálunk Vámocs Csaba tevékenységéhez! Kevesen értik még: történelmet ír. Megmutatja: VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2018.03.30.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható