Aki másnak vermet ás

"A legjobb fegyver egy ellenség ellen egy másik ellenség."
- Friedrich Nietzsche

Egy erénytelen politikai környezetben úgy tudjuk magunkat a legjobban megvédeni az önkényuralomtól, ha időnként lecseréljük a hatalmat. Április 8-ára ezt javasoljuk. Bár nem számíthatunk egy ellenzéki kormányzattól sem jóra és erényességre, mégis el kell mennünk az ellenzékre szavazni. Ezzel azt üzenjük minden mostani és jövőbeli hatalmi csoportosulásnak, hogy "Aki másnak vermet ás, maga esik bele".

A hatalmon lévő erkölcstelen kisebbség már sokaknak ásott vermet. Tételes felsorolás hosszú lenne, de mindenki tudja, hogy a jelenlegi hatalom vermet ásott az átláthatóságnak, a független médiának, a tisztességes közbeszerzésnek, a pártfüggetlen hatalmi ágaknak, független alkotmánybíráknak, stb. Vermet ásott a jogállamnak. Meg kell tanulnia minden ilyen hatalmi csoportosulásnak, hogy ha vermet ás, akkor maga esik bele. Egy új ellenzéki kormány ugyanis megkapja mindazt az eszköztárat, amit a jelenlegi kormány az ellenzéke ellen fejlesztett ki saját maga hatalomban tartása érdekében. Ám ez a fegyver visszafelé is elsülhet.

Az állami apparátus csak felülről romlott, alsóbb szinteken hétköznapi köztisztviselők dolgoznak, így az állam stabilitását a kormány lecserélése nem veszélyezteti. A kormány feláldozható, a hatalom lefejezhető. A korrupt és jogállamiságot lebontó hatalmat oda kell vetnünk az ellenzéke elé. Szembesítenünk kell a kormányzatot azzal, amit alkotott. Hogy a saját bőrén érezze. A következő kormányzatnak pedig előre meg kell üzennünk, hogy velük is ez történik, ha tovább ássák a vermet. Még nagyobbat zuhanhatnak. Ezt kell üzennünk április 8-án. Hadd gyengítsék egymást a hatalmasok.

Az erénygaranciák és korlátok nélküli hatalom minden formája ellen küzdenünk kell. Az erénygaranciák és korlátok hiánya súlyos politikai kockázat. Ugyanis önkény és diktatúra lesz a vége. Minden történelmi bűn azért történt meg, mert hatalmas kevesek őrültségét és erénytelenségét a manipulált többség nem tudta időben megakadályozni. A Platón Pártnál ezért küzdünk az ismert bűnpártok ellen: az erénygaranciák és korlátok nélküli hatalmat képviselik. Felróható módon hordozzák magukban az önkény és a korrupció csíráját, hiszen a létesítő okiratukban nem vállalnak erénygaranciákat. Így nem önkorlátozóak, nem átláthatóak, nem biztosítanak visszahívhatóságot és jogi számonkérhetőséget. Olyan, mintha fék nélküli autót vennénk, garancia nélkül.

Ha pedig kizárólag korlátok nélküli hatalmi formációk közül lehet csak választani, akkor az ellen kell küzdenünk, amelyik éppen hatalmon van. Még akkor is, ha tudjuk, hogy egy kormányváltással semmi nem fog változni, és egy újabb bűnbanda jön, akik szintén nem hajlandóak erénygaranciákat vállalni (pl. bármikori visszahívhatóságot, átláthatóságot, a közpénztámogatásokról való lemondást, stb.). Annyit mindig megtehetünk, hogy az éppen hatalmon lévő bandát oda vetjük az ellenzéke elé. Ezt kell cselekednünk, máskülönben diktatúra lesz a vége, és azt vesszük észre, hogy már nem tudjuk magunkról levakarni az éppen regnáló bűnbandát.

Ez tehát a Platón Párt politikai krédójának (hitvallásának) egyik sarokköve: Küzdjünk a garanciák és korlátok nélküli hatalom minden formája ellen! Még akkor is, ha csak ilyenek közül lehet választani. Ez utóbbi esetben a hatalmon lévőket az ellenzéke elé kell vetnünk, hogy leckét kapjanak a hatalmasok, és megtanulják: ha vermet ásnak, akkor maguk fognak beleesni. Leckét kell adnunk a hatalmasoknak. Mást jelenleg nem nagyon tehetünk.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2018.03.26.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható