Bízz, de ellenőrizz!

"Bízz, de ellenőrizz!"
- orosz közmondás

Lehet, hogy kamupártok jelöltjeinek ajánlóívein a Te adataid és aláírásod is ott szerepel az akaratod ellenére. Könnyen tudod ellenőrizni. Tedd is meg!

Az információs önrendelkezési jog keretében minden választópolgár jogosult arra, hogy az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodától (OEVI) tájékoztatást kérjen arról, hogy az ellenőrzött aláírások között szerepelnek-e személyes adatai. A választópolgár kérésére az OEVI a választási rendszerben indított lekérdezéssel teljesíti a tájékoztatási kötelezettségét.

Mindezt emailben is megteheted, és másnap válaszolnak is. A nevedet, személyazonosító jeledet (személyi szám) és a lakóhelyedet kell megadni. Keresd ki az egyéni választókerületednek megfelelő OEVI email címet (például Kecskemét esetében ez valasztasiiroda@kecskemet.hu), és kérd, hogy tájékoztassanak.

Egy adatbázis lekérdezést fognak indítani a személyi számod alapján, és a lekérdezés eredményét PDF-ben csatolják. Lent a hozzászólásokban találsz erre egy mintát. Fél percedbe sem kerül az egész. Cserébe lebuktathatod a kamupárt maffiát.

A csalás gyanúja egyáltalán nem alaptalan. Te is érintett lehetsz. Ha például valaha is aláírtál egy népszavazási kezdeményezést vagy adataid máshogy kiszivárogtak, máris birtokában lehetnek az adataidnak olyan pártok, amik lelkiismeretfurdalás nélkül felhasználják az adataidat az állami százmilliók lehívásához.

Több esetben is fény derült ilyen csalásra. Zuschlag János volt szocialista politikus például előre kitervelten arra készült, hogy lopott személyes adatokkal kamupártok után pártonként többszázmilló Ft állami támogatást markoljon fel a közpénzből. Több jelölő kamupárt esetében is feltártak már ilyen okirathamisítást rögtön az ajánlóívek ellenőrzése után. Hála azoknak, akik veszik a fáradságot, és lekérdezik a saját ajánlásaikat.

Ne engedd, hogy kamupártok a Te adataid felhsználásával segítsék a Fideszt hatalmon tartani úgy, hogy közben pártonként százmilliókat tesznek zsebre a közpénzből, a közös pénzünkből.

VAN ERÉNY! Csatlakozz a Platón Párt csapatába, ha szeretnél tenni azért, hogy bejusson 2022-ben az Országgyűlésbe az első olyan párt, ami nem közpénzből működik, és erénygaranciákat vállal a létesítő okiratában.

Oszd meg, hogy mindenkihez eljuthasson! Versenyezzetek, ki tud több kamupártot lebuktatni! Ha van tudomásod ajánláshamisításos esetről, írd meg nekünk!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2018.03.08.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható