Kisebb rossz

"Riválisok kialakulásának meggátolásával magát a demokráciát áldozzuk fel."
- Henry A. Wallace

2018-ra nem tudtunk országos listát állítani, így nem lesz a Platón Párt a szavazólapon. Ezért állást kellett foglalnunk, hogy miként érdemes szavazni április 8-án. 30 év után továbbra is kizárólag bűnpártokra lehet szavazni, amik közpénzből működnek, és nem vállalják az erénygaranciákat az alapszabályukban. Az összes induló párt ugyanazokat a kockázatokat rejti magában, mint amit anno a Fidesz is rejtett. Ez a kockázat egy korrupt önkényuralomban realizálódott. Ez a kockázat az összes induló pártban jelen van. Ettől bűnpártok. Azért, mert nincs mögöttük garancia. Hiányzik belőlük a feltétlen önkorlátozás, az átláthatóság, a képviselők visszahívhatósága, a jogi számonkérhetőség.

A Platón Párt önként felvállalta, hogy az első olyan párt lesz, ami alapításától kezdve közpénz nélkül működik, és erénygaranciákat vállal a létesítő okiratában. Nem találtunk azonban 27 tenni akaró személyt az országban, akik képviselőjelöltként tettek volna az erényes politikáért.

A jelen helyzetben nincs jó megoldás, csak kevésbé rossz. Véleményünk szerint a kevésbé rossz helyzet az, ha a Fidesz maffiakormányzását megzavarjuk a bár erkölcsi alternatívát nem jelentő, de rivális ellenzéki befolyással. A Fidesznek egy csúnya választási vereség után is domináns befolyása lesz az országban. Egyetemi kancellárok, hatósági vezetők, orwelli média, főügyész és ügyészek, alkotmánybírák és bírósági vezetők, bírák, iskolaigazgatók, polgármesterek, salátatörvények, agrár-oligarchák, GVH, stb. Túl későn vettük észre, hogy itt egy centralizált totalitárius elnyomó önkényuralom épült ki. Valós a fenyegetés, hogy egy újabb Fidesz 2/3 esetén a jogállam utolsó maradványai is felszámolásra kerülnek.

Ezért javasoljuk az alábbi szavazási stratégiát:

1) Pártlistán szavazz ahogy tetszik. Jó választás nincs, mert bűnpártra lehet csak szavazni. 93 képviselő jut így az Országgyűlésbe.

A maradék 106 képviselő egyéniben jut az Országgyűlésbe:
2) Ha egyéniben indul független jelölt a választókerületedben, akkor szavazz független jelöltre!
3) Ha nem indul független jelölt, akkor egyéniben a taktikai szavazást javasoljuk: a legesélyesebb ellenzéki jelöltre.

Hódmezővásárhely megmutatta, hogy egy független képviselő agyon tudja verni a Fidesz pártkatonát. Általános a kiábrándultság a bűnpártokból. Ez nem az ellenzéki pártok sikere volt, hanem annak köszönhető, hogy az ellenzéki pártok távolmaradtak a jelöltállítástól. Önkormányzati szinten ezt pénzveszteség nélkül megtehették (egyébként sem lett volna esélyük). Az országos választáson azonban a pártok százmilliónyi közpénzt buknának, ha visszalépnének függetlenek javára. Ez a kicsinyes pártérdek áll az útjában a mi javaslatunknak. Mivel a pártok az állami támogatás érdekében nem lépnek vissza, így a pártlista meg fog oszlani, és a Fidesz nyer nagy valószínűséggel, mert bár ők a kisebbség, de szervezettek. Az ellenzéki többséget pedig az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg felaprózza a bűnpártok mögötti kicsinyes pénzérdekből. Az egyéni képviselőkön dől el minden.

Többen megjegyeztétek, hogy ezzel állást foglaltunk a Fidesz-Ellenzék kérdésben. Igen. Kénytelenek voltunk. Itt van 5400 követőnk, akik kíváncsian várták, hogy mi a pártunk álláspontja ebben a helyzetben, hogy pártként nem tudunk indulni. Szó nélkül nem maradhattunk. A kisebbik rosszat ajánljuk. Nem maradt más választásunk, mint a következő négy évben azon dolgozni, hogy 2022-ben felkerülhessen a szavazólapra az első olyan párt, ami soha nem vett fel közpénzt, és erénygaranciákat biztosít az alapszabályában. VAN ERÉNY! Csatlakozz most!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2018.03.01.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható