Még egyszer azt üzenjük

"Ha még egyszer, azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni."
- Kossuth Lajos azt üzente

Közel 100 pártot vettek nyilvántartásba a 2018-as választásra. Ezek a pártok összesen tízmilliárd Ft nagyságrendű közpénz-támogatást markolnak ki a közpénzből saját maguknak. Akkor is, ha nem akarjuk. Önkényesen. Önmegtartóztatás és önkorlátozás nélkül. Miközben arról szónokolnak, hogy nem jut pénz az egészségügyre és az oktatásra. A pártokra költött 10 milliárd forintot az egészségügyre és az oktatásra is lehetne költeni. A probléma nem a pártok számával van. Sem azzal, hogy könnyen lehet pártot alapítani. Máskülönben nem érvényesülne a gyülekezési szabadság. A probléma azzal van, hogy a pártok közpénzből működnek. A legismertebb pártok markolják ki a legtöbb közpénzt a közös kasszánkból. Azok a pártok markolják ki a legtöbb közpénzt, amiket a leginkább el kellene takarítani a politikából egy erényes jogállam érdekében. A probléma pedig azért áll fenn, mert a szavazók többségét nem érdekli, hogy a pártok közpénzből működnek, és a szavazók többsége nem várja el a pártoktól, hogy ne közpénzből működjenek.

A szavazók 61%-a tartja fenn ezeket a bűnpártokat. Ők az erkölcsi igénytelenek, akiknek nincsenek erkölcsi és jogállami elvárásaik a pártok iránt. Szerintük rendben van, hogy a pártok közpénzből működnek, miközben mézesmadzag szónoklatokat tartanak a TV-ben szimpatikus kirakatemberek segítségével. Szerintük rendben van, hogy a pártok átláthatatlanok, miközben nem lehet tudni, hogy milyen érdekek vezérlik hátulról. Szerintük rendben van, hogy a megválasztott képviselők nem visszahívhatók a szavazók által, és még mentelmi joguk is van.

Hát nem az lenne az első dolga egy becsületes pártnak, hogy lemond az állami támogatásokról? Nem az lenne normális, ha egy párt önkorlátozó, átláthatósági, visszahívhatósági és jogi számonkérhetőségi garanciákat vállalna az alapszabályában? Ígéretek helyett. Szerintünk az lesz a valódi rendszerváltás, ha bekerül az első olyan párt az Országgyűlésbe, amelyik még soha nem vett fel közpénzt. A rendszerváltás pedig akkor fejeződik be, és akkor lesz teljes, ha az Országgyűlésben csak olyan pártok lesznek, amik nem vettek fel soha közpénzt, és az alapszabályukban vállalják az erénygaranciákat.

A Platón Párt az első és eddig egyetlen nyilvántartásba vett párt, ami lemond a közpénzről. Mégpedig a létesítő okiratában. Azaz jogilag számonkérhetően. További erénygaranciákat vállalunk, amik a korrupciót és az önkényt lehetetlenítik el. Pártberendezkedés szinten. A Platón Párt az Önkorlátozás, az átláthatóság, a visszahívhatóság és a jogi számonkérhetőség maximumát kívánja nyújtani. Mégis, egyelőre nincs elég képviselőjelöltünk. Legalább 27 képviselőt kell állítanunk legalább 9 megyéből és Budapesten. Csak így lehet rajta a Platón Párt a szavazólapon a pártlistájával április 8-án. Ha tennél az erényes politikáért, akkor legyél a képviselőjelöltünk!

Ez az utolsó próbálkozásunk, hogy jelölteket találjunk a 2018-as választásra. Február 18-ig várjuk a képviselőjelöltek jelentkezését. Utána már csak 4 év múlva lesz újra esély az erényes politikára. Ha lesz egyáltalán még esély, és nem szabják át úgy a jogszabályokat, hogy lehetetlen legyen minden jogállami kezdeményezés. Jelentkezz a Platón Pártba képviselőjelöltnek! Jusson be az első önkorlátozó, átlátható, visszahívhatóságot és jogi számonkérhetőséget biztosító erényes párt az Országgyűlésbe!

Add tovább! VAN ERÉNY! Közpénz nélkül.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2018.02.11.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható