Ellenségem ellensége a...

"Mindig van egy nagyobb hal." - Qui-Gon Jinn

Az Állami Számvevőszék Jobbikra kivetett 663 milliós büntetése által kiváltott társadalmi felháborodás jogos, de messze nem amiatt, amiért az átlag gondolja. A Jobbik törvényt sértett. Jogszabályban tiltott pártfinanszírozást végzett azáltal, hogy 40.000 Ft-os plakáthelyeket A gazditól (Simicska Lajostól) 1000-3000 Ft-ért kapott. Erre nincs pardon. Teljesen egyetértünk a kutyapárt nyilatkozatával, akik 40-szer több pénzért tudták csak hirdetni magukat, mert a jogszabályokat betartották.* Ha a Platón Párt elnöke átmenne a piroson, akkor erényes dolog lenne összedobatni a büntetést a szavazókkal? Ugye nem. Miért lenne erényes akkor pénzt kérni a büntetésre, ha ennél jóval súlyosabb törvénysértést vétenénk? Nem tartunk még ott, hogy törvényt kelljen szegni. Van békés jogi út is a diktatúra megdöntésére. És amíg van törvényes út, addig azt kell követni.

A Jobbik a hatalom bármi áron történő megszerzése érdekében törvényt sértett, és a bizonyítékok a NAV rendelkezlésére állnak a Simicska nyomdacégénél előzetesen lefoglalt anyagokban. Minden olyan pártot meg kell büntetni, amelyik nem a jog keretein belül működik. Mit tenne egy ilyen párt az impérium birtokában, ha már most sumákol? Bűnpártokat támogatni pedig bűnpártolás. Legyen már helyén mindenkinek az esze és az erkölcse!

A felháborodás viszont azért jogos, mert a Fidesz vélhetően még agresszívebben sértette ugyanazt a törvényt, azaz a plakátjait még kedvezőbben helyezhette ki a lekenyerezett média-oligarcháin keresztül. A vérlázító az, hogy a Fidesz-t az ÁSZ emiatt nem bünteti. Ez a jogállamiság tragédiája. De ezt nem lehet úgy orvosolni, hogy közben egy másik bűnpártot támogatunk!

Nem követjük tehát az ókori mondást, miszerint az ellenségem ellensége a barátom. Mert ez nem minden helyzetben igaz. Az ellenségem ellensége lehet még nagyobb ellenségem is, mint az első. Mi is taktikázhatnánk, mint a PM, az LMP, meg hasonló bűnpártok, hogy akkor hova helyezkedjen elvtelenül. Bűnpártokkal mi egyáltalán nem szeretnénk vegyülni. Egyikkel sem. Hiába esküdt ellenségünk a Fidesz maffiállama, hiába ellensége a Jobbik a Fidesznek, mégsem lesz emiatt a Jobbik a barátunk. Azzal ugyanis, ha az ellenségünk ellenségét támogatjuk, még nagyobb ellenségre tehetünk szert. A Jobbik a demokrácia szempontjából végzetes lehet, ismerve a múltját és a támogatói bázisát. Nem véletlen, hogy felkéréseink ellenére sem az erénygaranciákat nem vállalják, sem az I. Politikai Erény Konferenciára nem jelentkeztek. Pedig ha igaz lenne, amit hirdetnek (tiszta kézzel, józan ésszel, stb.), akkor bevállalnák az önkorlátozó, visszahívhatósági, átláthatósági és jogi számonkérhetőségi erénygaranciákat az alapszabályukban. Ám ettől menekülnek, mint a többi bűnpárt.

Nem utalunk nekik, nem megyünk a tüntetésükre. Te se tedd! Ha már tüntetsz, akkor ne azért tüntess, hogy egy törvénysértő bűnpárt meg lett büntetve, hanem azért, mert a bűnpártok miatt nincs jogállam, és a Fidesz nem lett ugyanazért a törvénysértésért megbüntetve!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.12.12.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható