Lecsapolni a mocsarat

"A háborúban vannak szabályok. Az iszapbirkózásban vannak szabályok. A politikában miért nincsenek szabályok?" - Ross Perot

Le kell csapolnunk a politika mocsarát! Máskülönben nem lesz termés. Évtizedek óta ugyanabban a mocsárban próbálunk gazdálkodni, de valahogy sohasem hajt ki a gabona. Mindig elvetjük a közpénzből megvásárolt vetőmagot, de termés nincs. Az ismert pártok az olyan vásári kofákhoz hasonlítanak, akik a vetőmagjukat (ígéreteiket) mindenképpen ránk akarják sózni. Hiszen pénzt kapnak érte. Közpénzt. Sokat. Időről-időre újra elmondják, hogy ezúttal biztosan ki fog kelni a vetőmag. Vegyük csak meg szépen! Csodavetőmagot kínálnak, amit más kofa nem tud.

Vegyük észre végre, hogy mocsárba nem érdemes vetni! Úgysem kel ki. Hiszen mocsár. A bűnpártok érdeke, hogy fenntartsák a politikai mocsarat. Ha ugyanis lecsapolnánk, akkor kiderülne, hogy a vetőmagjuk ócska. Így viszont, hogy folyton mocsárba vetettük a vetőmagjukat, sohasem derült ki, hogy milyen is a termékük valójában. Fenn tudják tartani annak a látszatát, hogy csodavetőmagot kínálnak. A hülye nép meg folyton bedől, és megveszi a csodavetőmagot. Ám arra eddig nem volt esze, hogy a mocsárral kezdjen valamit. Mostmár kezdjünk valamit a mocsárral is!

A Platón Párt által kidolgozott jogállami reform a mocsár lecsapolására irányul. Erkölcsi mocsárban nem lesz tisztességes a politika. Amíg az erkölcsi igénytelenek a bűnpártokat a közéletben tartják, addig nem lesz termés. A politika mocsara ma lehetővé teszi, hogy a pártok a közpénzből többmilliárd forintot kiszivattyúzzanak párttámogatás formájában. A mocsár teret enged annak is, hogy párthoz köthető vállalkozások indulhassanak közbeszerzéseken, állami megrendeléseken, EUs és hazai pályázatokon, és hogy hozzátartozókat foglalkoztathassanak a képviselők. Sőt, a politika mocsara eltünteti a nyomokat, mert mentelmi jogot biztosít a képviselőknek. E mocsárban a pártok egyike sem korlátozza a képviselői maximális számát az egypártrendszer kialakulásának meggátolásához. E fertőben a megválasztott képviselőinket képtelenség visszahívni, boldogan dagonyázhatnak a korrupcióban. Sárral tapsztottak be minden független hírforrást, és csak a propagandamédia ontja az agymosó szennyvizét. Megtehető, hogy a közpénzek felhasználása ne legyen nyilvános. Korlátlan ideig lehet valaki miniszterelnök, azaz nincsenek garanciák egy személyi kultusz elkerülésére. A kormánykoalíció többségbe kerülhet a törvényhozás során, korrumpálva ezzel a legfontosabb jogállami garanciát (a hatalmi ágak függetlenségét).

Ez így nincs rendben. Majd ha sikerült lecsapolnunk a politika mocsarát, akkor lesz remény termésre. Addig ugyanazt kapjuk, mint eddig. Évtizedek óta.

A Platón Párt okos és konstruktív javaslatot dolgozott ki. Erénygaranciákkal és jogállammal. Érdemes támogatni. Az a szép benne, hogy nem is minket támogatsz vele, hanem az erényes politika ügyét. Erényes jogállamot. Két dolgot jegyezz meg: 1) Pártkatona helyett független jelöltre szavazz! 2) A pártlistán pedig bűnpártra (ami nem biztosítja az erénygaranciákat az alapszabályában) ne szavazz! Látod? Nem kérjük, hogy ránk szavazz. Azt kérjük, hogy ne szívass meg egy egész országot magaddal együtt, és gondolkozz! Az erénygaranciák elvárása a mocsár lecsapolásának módja. VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.12.07.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható