A bűn a butáké

"Hiszen semmi se megvetésreméltóbb és utálatosabb, mint mikor egy miniszter vagy uralkodó ravasz, ügyeskedő, ármánykodó." - Jonathan Swift: Gulliver utazásai

Van a korrupciónak egy jótékony hatása. Lehet ugyanis tudni, hogy a buták űzik. Az erényes ember jelleméből fakadóan mértékletes és igazságos. Igazán boldog és bölcs csak erényes ember lehet (Platón). A mértéktelen és mohó ember nem lehet kellően okos, pláne nem bölcs. Nincs benne lelki béke. A bűn tehát a butáké. Azoké, akik tisztességes úton nem tudnak érvényesülni. Akiknek nem adatott meg a tudás. Akiknek nem adatott meg a tehetség. Akiknek nem adatott meg a tisztesség. Akik többet akarnak elérni, mint amire jellemükből fakadóan érdemesek. Ők azok, akik az erkölcsi és észbeli fogyatékosságukat a sötét oldal erejéből merítve igyekeznek kompenzálni. Ők azok, akik a játékszabályok megszegésével tudják csak elérni azt, amit a Jóisten rendeltetésszerűen nem adott volna meg nekik. Ők bitorolják az erényes emberek székeit a sötét oldal erejét felhasználva.

Az Orbán rezsim velejéig korrupt. Állammodellé tette néhány főbuta a korrupciót a maffia mintájára. Az egyetlen dolog, amihez igazán értenek az az, hogy felkutassák az országban a hozzájuk hasonló butákat, és felkínálják nekik a bolondok boldogságát. A pénzt és a hatalmat. A közpénzből. A mi pénzünkből. A bolondok boldogságára vágyó erkölcsi és észbeli fogyatékosok kapva kapnak is az alkalmon. Iskolaigazgatók lehetnek, új decoy pártokat alapíthatnak, államtitkárok, bírák, ügyészek, médiamogulok, közbeszerzés mágnások, hatósági főosztályvezetők, igazgatók és igazgatóhelyettesek, egyetemi rektorok és kancellárok, állami vállalatok vezetői lehetnek.

A nagy szerencsénk viszont, hogy ezek a bölcsességbeli és erkölcsbeli deficites emberek valójában lilliputi kis katonák. Ésszel és erkölccsel meg lehet őket szégyeníteni. És így is kell tennünk. Minden olyan esetben, amikor találkozunk az erkölcsi Lilliput bűnös kis buta katonájával, odébb kell pöckölnünk őket. A buta rektorokat, az elfogult bírákat, a szakmaiatlan főosztályvezetőket. Fel kell lépnünk közösen ellenük, hiszen a sötétség nem tarthat örökké. Ők azért tűnnek erősnek, mert szervezettek, mint a lilliputi kis katonák.

A butaság és erkölcstelenség ellen az ERÉNY az ellenszer. Az erény magában foglalja az igazságosságot, a mértékletességet, a bátorságot és a bölcsességet is. Ha az erkölcsi Lilliput bűnös kis buta katonája erényes emberrel találkozik, érezni fogja a saját fogyatékosságát. Sőt, fel kell világosítanunk azokat az erkölcsi igényteleneket is, akik az erkölcsi Lilliputot támogatják. Lehet, hogy nem szándékosan teszik, csak mert átmosták az agyukat. Nekünk kell segítenünk nekik! Ez a feladatunk már a 2018-as választásig is. Segíts nekünk, és végezd az erkölcsi kötelességedet Te is az élet minden helyzetében! Szállj szembe a sötét oldallal! A győzelem garantált. Hiszen VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.28.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható