19-re lapot húznál?

"Nem tudjuk megoldani a problémánkat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, mint amivel létrehoztuk azt." - Albert Einstein

19-re lapot húznál? Orbán Viktor 19 éve lett először Miniszterelnök. Éppen olyan volt, mint most Fekete-Győr, Vona, Karácsony, Juhász, stb. Éppen olyan harsányan ígérgetett, szidta a rendszert, szakértett, megnyerőnek tűnt, akciózott, szervezkedett, fényképezkedett, videókban pózolt. Aztán mi lett a vége 19 évvel később? Korrupció és önkény. Maffiaállam. Hol hibáztuk el? Pedig olyan szépen ígérgetett, és olyan népszerű volt, nem?

A Fidesz alapszabálya éppen úgy néz ki, mint a többi bűnpárté. Egyik sem tartalmaz semmiféle erénygaranciát. Milyen javulást remélhetünk akkor a Fidesz nevű bűnpárttól? Milyen változást várhatunk a Fideszt leváltani akaró ellenzéki bűnpártoktól, ha egyszer hőskorában Orbán és a Fidesz is éppen olyan volt, mint most a Momentum, az Együtt, a DK, a PM, a Jobbik, az MSZP meg a többi bűnpárt és főszereplőik? SEMMILYET.

Minden bűnpárt az önkény és a korrupció csíráját hordozza. Méghozzá felróható módon, hiszen nem vállalják az erénygaranciákat az alapszabályukban. Ha a megfelelő melegágyba kerül egy bűnpárt, akkor azonnal kihajt, és önkényt, korrupciót eredményez mammutfenyő méretben.

Most ugyanazt a pávatáncot, amit 19 éve a Fidesz az orrod előtt eljárt, bekajálod egy másik párt pávatáncaként? Tényleg ennyire egyszerű lenne a magyar? Ha 30 évig meg lehetett szívatni, akkor újabb 30 évre engedi magát megszívatni? Akinek nem tűnik fel, hogy valami egészen más kellene a bűnpártos pávatáncon kívül, az kérdezze már meg önmagától, hogy "nem kellene elgondolkoznom végre, hogy nincs-e toll a hátamon"?

A változás nem azért fog megtörténni, mert más arcok ígérgetnek más dolgokat. Ezt szerintünk tényleg csak a bamba ember nem látja. Nem a pártok és nem ígéretek a megoldás. Valami rendszerszintű változás kell.

Ezt a rendszerszintű változtatási javaslatot dolgozta ki a Platón Párt. Két komponense van:

1) Független képviselő jelöltek (Jedik), akiket mi nem is ismerünk, ám bátorítunk minden erényes embert az ország minden tájáról, hogy legyen Jedi a választókerületében! Semmiféle szervezkedéshez ne tartozzon, legyen tökéletesen független, és vállalja, hogy a szavazók bármikor visszahívhatják! 500 aláírás összegyűjtése a feladat tavasszal, és 750.000 Ft/hó fizetés a jutalom. Te pedig egyéni jelölt esetében pártkatona helyett független jelöltre szavazz! Mind a 106 egyéni választókerületben. Érdekektől mentes ember kell, hogy a helyi érdekeket tudja képviselni. Csak így működhet a képviseleti demokrácia.

2) A pártlistán ne szavazz bűnpártra, azaz olyan pártra, ami nem biztosítja az erénygaranciákat az alapszabályában! Az ilyen párt felróható módon magában hordozza az önkény és a korrupció csíráját. Mindegy, hogy szándékosan vagy gondatlanul.

Ennyi a receptünk. Jedik és alapszabályba foglalt erénygaranciák. Egyszerű, de nagyon komplex és nagyon komoly következményei vannak, amelyek az átláthatóság, önkorlátozás, visszahívhatóság, jogi számonkérhetőség és a jogállamiság irányába mutatnak.

Ha van jobb ötleted, mondd! Csak azt ne mondd, hogy ha 30-szor szarba léptünk, akkor ezután is lépjünk szarba, csak egy kicsit odébb! Ne kártyázd el az életünket újabb 30 évre! Ne húzz lapot a 19-re! A tök alsót már kijátszottuk. Az asztalon pedig csupa olyan bűnpárti hamiskártya van, ami mind ásznak mondja magát. Mind megszívjuk, ha nem érted, amit megértetni próbálunk. Add tovább, hogy VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.28.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható