Dugják az átláthatóságot

"Az átláthatóság hiánya bizalmatlanságot és bizonytalanságot eredményez." - Dalai Lama

Ismered a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt (civil törvényt)?* A maffiakormány látni akarja, hogy a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) honnan kapják a 7,2 millió Ft-nál nagyobb külföldi támogatásokat. Elsőre felháborítónak tűnhet. A Momentum már aláírásokat is gyűjt, hogy népszavazással eltöröljék a törvényt. Ám ha logikusan átgondolod, arra kell jutnod, hogy más itt a felháborító.

Szerintünk legyen minden civil szervezet átlátható, legalábbis a 7,2 millió Ft feletti külföldi utalások tekintetében. A nem átlátható szervezetek óriási problémája, hogy a maffia vagy más bűnszervezet is állhat mögöttük (például pénzmosási céllal vagy propaganda érdekekből). Szerintünk az átláthatóságot növelő civil törvény jó irányba mutat. Növeli az átláthatóságot, ami jogállami garancia. Nyílt lapokkal játsszon mindenki! Ne találgasson a jövőben senki, hogy a CÖF mögött vagy akármelyik civil szervezet mögött vajon milyen nagytőke áll. A titkolózás sumákságot rejt. A kis támogatóknak pedig semmi félnivalója nincs, hiszen a jelentési összeghatár 7,2 millió Ft. Külföldről.

A felháborító inkább az, hogy a törvény nem jószándékkal született, hanem a totális kontrol kiterjesztése érdekében. Vérlázító, hogy a pártokra ez az átláthatósági követelmény nem vonatkozik. A Fidesz maffiakormánya úgy fogalmazta meg ezt a törvényt, hogy saját magára és a többi bűnpártra ne vonatkozzon. Holott a pártok esetében az átláthatóság méginkább fontos lenne. Honnan tudhatja bárki is, hogy a Momentum mögött például nem éppen a Fidesz áll, ami az arcunkba harsogott színjáték keretében igyekszik a menekülőutas utódpártját megerősíteni, vagy az ellenzéktől szavazatokat elszívni? Honnan tudhatnád, amikor a pártok teljesen átláthatatlanok? Ne feledd, hogy az ember fantáziája általában gyengébb, mint a bűn ereje.

Sőt, a törvény a sportegyesületekre és az egyházakra sem vonatkozik. Fociklub kaphat titokban milliárdokat, az nem gond.

Mindenkit arra biztatunk, hogy NE írja alá a civil törvény eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezést. Ehelyett inkább a pártoktól és a focikluboktól is várjuk el a teljes átláthatóságot! Várjuk el az Államtól is a teljes átláthatóságot! Hát nem az lenne a normális? Erre irányul az ERÉNY-TERV.

A Momentum nemhogy nem keresi a pártok megtisztulásának módjait, hanem még az átláthatóságra irányuló kezdeményezés csíráját is igyekszik kiirtani. Dugják az átláthatóság ügyét, mint a lopott biciklit. Kerülnék a témát messziről. Csakúgy, mint a többi bűnpárt. Hiszen a bűnpártok nem tudnak átláthatóak lenni, mert akkor kilógna a lóláb.

Várjuk el a pártoktól azt is, hogy az alapszabályukban rögzítsék az erénygaranciákat, ahogy a Platón Párt teszi! Így zárható ki az önkény és a korrupció. Amenyik párt ezt nem teszi, az bűnpárt, és csak az erkölcsi igénytelenek szavaznak ilyen pártra.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.23.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható