Így jár minden zsarnok

"Az emberiség egész történelme egy folyamatos harc a kísértés és a zsarnokság ellen." - Robert Kennedy

Alaptörvény: "A közhatalom forrása a nép". "A nép a hatalmát választott képviselői útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja". De mi van, ha a választott képviselők nem a népet képviselik megválasztásuk után, hanem a saját maguk vagy egy erénytelen zsarnok érdekeit? Mit lehet tenni, ha nemzetkárosító bűncselekményekhez kis korrupciós csínyek ezrei vezetnek? Emergens módon. Mit lehet tenni, ha mindezt erénytelen, mértéktelen, igazságtalan, és a magyar nemzet össztársadalmi érdekeit semmibe vevő erkölcstelen politikusok és klientúrájuk úgy teszi, hogy büntetőjogi eszközökkel vagy adóztatással nem lehet őket felelősségre vonni?

Az ellenzéki pártok altal javasolt módszerek a jelenleg hatalmon lévő erkölcstelen kisebbség felelősségre vonására hatástalanok. Hatástalanok egy jovőbeli zsarnokság megelőzésében is. Fel akarnak ugyan állítani egy független korrupcióellenes ügyészséget, ahova a saját embereiket ültetnék, ám ez az ügyészség csak addig lenne független, amíg az ellenzék kerülne hatalomra. Onnantól kezdve őket védené ez az ügyészség, tehát megint ott lennénk, ahol a part szakad.

Szerintünk a nemzet, mint legfőbb szuverén kezébe kell adni egy jogi eszközt a zsarnokok ellen. Ezt valahogy nem javasolják az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg pártjai, hiszen ez rajtuk is csattanhat. Mi viszont a nép kezébe adnák egy végső jogi eszközt, amivel a büntetőjogi és egyéb utak rövidrezárásával egyszerűen népszavazás útján sújthat le a nép minden pimasz zsarnokra. Közvetlenül. És azonnal. Ilymódon minden Orbán-2 kétszer is meggondolná, hogy a korrupció és az önkény útjára lépjen-e. Ennek a legitim népharag jellegű jogintézménynek a jelenlegi rezsim ellen való bevetése lehet az erődemonstráció. Sokra képes a nép, ha megfelelő kérdésben szavazhat. Például teljes vagyonelkobzás és nemzeti kiközösítés a korrupcióban érintett politikusok és hozzátartozóik esetében. Ennek részleteit még ki kell dolgozni, hogy ne sértsen alapvető emberi jogokat. De mindenképpen kell egy ilyen jogi eszköz, hogy önkény többet ne üthesse fel a fejét. Javaslatokat szívesen fogadunk.

A legitim népharag levezetését meg kell tudnunk oldani jogi úton ahhoz, hogy ne az utcán vezetődjenek le ezek a feszültségek, és ne úszhassák meg a bűnösök a felelősségre vonást. Ennek az új jogintézménynek a bevezetésével egyszerűen elmennénk népszavazni, és megfosztanánk az erkölcsi kisebbség felső tagjait mindattól, amit a magyar nemzettől loptak össze. Ugyanúgy, ahogy az ókori Római Birodalomban évente egyszer szavazhattak a polgárok a legutáltabb politikusról, akit aztán száműztek.

A hatalmi vákum megfelelő betöltését 2018-ban le kell vezényelnünk annak érdekében, hogy ne szélsőséges vagy radikális pártok vegyék át a nemzet irányítását, hanem erényes, mértékletes, szakértői törvényhozás, erényes és önkorlátozó, jogilag számonkérhető hatalom. Ehhez javasoljuk, hogy mind a 106 egyéni választókerületben független jelöltekre szavazzunk pártkatonák helyett! Így letörhető a bűnpártok dominanciája, hiszen pártlistáról csak 93 képviselő, míg egyéni jelöltként 106 képviselő jut a Parlamentbe. A 106 egyéni képviselő lehet mind pártérdekektől mentes független képviselő (Jedi) is. Olyanra kell szavazni, aki vállalja, hogy a szavazói bármikor visszahívhatják. Te is lehetsz független képviselő jelölt! 500 aláírás kell csak hozzá. Legyél Jedi! A pártlistán pedig senki ne szavazzon bűnpártra, azaz olyan pártra, ami nem biztosítja az alapszabályában az erénygaranciákat! Azaz ne legyél erkölcsi igénytelen!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.18.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható