Mi vagyunk a mérce

"A mérce szerepe az, hogy mérje meg, ami mérhető, és tegye mérhetővé, ami nem mérhető." - Galileo Galilei

Mi vagyunk a mérce. A média mércéje. Fennállásunk óta, azaz majdnem egy éve ostromoljuk a Mércét (akkor még Kettős Mérce), hogy juttassa el segélykiáltásunkat, vészjelzésünket és üzenetünket egy szélesebb közönség elé. A BŰNPÁRTOK veszélyeire hívjuk fel a figyelmet. Rávilágítunk a pártok alapszabályai alapján, hogy a korrupció és az önkény csírája az ismert pártok mindegyikében jelen van. Az ismert pártok azért bűnpártok, mert FELRÓHATÓ módon nem tesznek eleget az erényszűrő funkciójuknak, és nem rögzítik az erénygaranciákat az alapszabályukban. Bármelyikből kinőhet Orbán-2. Átláthatatlanok, önkorlátozást és jogi számonkérhetőséget nem biztosítanak.

Ez a kijózanító felismerés nem tetszik az ismert pártoknak, így a pártok által birtokolt médiában nem tudunk megjelenni. Így sokan nem értesülnek arról, hogy VAN ERÉNY! Közismert tény, hogy a média a pártok befolyása alatt áll. A Mérce viszont úgy hirdette magát, hogy független média. Ezzel szemben azt látjuk, hogy nem telik el nap úgy, hogy az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg pártjait ne hirdetnék. Minket pedig közel egy éve nem vesznek napirendre. Kezd az a véleményünk körvonalazódni, hogy a Mérce az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg pártjainak kitartott megélhetési újságíróit tömöríti. Sokan még fizettek is azért, hogy ennek az erénytelen pártegyvelegnek a vajúdásait olvassák napról napra. Ha hiszel a Mérce függetlenségében, írj nekik, hogy vegyék napirendre a Platón Párt javaslatát is! Mert az erény említésre méltó. Gyakorolj rájuk Te is nyomást! Tudatnunk kell minden erényes magyarral: VAN ERÉNY!

Véleményünk szerint hazánk erkölcsi felismeréséhez nagyon fontos megérteni, hogy bűnpártra csak az erkölcsi igénytelenek szavaznak. Akiknek nincsen semmiféle erkölcsi elvárása a pártjuk irányában. "Jóvanazúgyis" emberek. Ezek az erkölcsi igénytelenek és a bűnpártok szimbiózisban élnek, egymást fenntartják és kitermelik. Ez az erkölcsi fertő alapvető oka. Emiatt van folyamatosan korrupció, elégedetlenség, megosztotság.

A Platón Párt egy valódi alternatívát kínál. Míg minden ismert párt máshogy ugyanaz (egy kaptafára és egy kottára bűnpárt), addig a Platón Párt egy olyan politikai innovációt kínál, amire eddig még nem volt precedens. Erénygaranciákat vállalunk az Alapszabályunkban. Az erénygaranciák összefoglalója a Társadalmi Szerződésben is megtalálható. Önkorlátozást és feltétlen átláthatóságot biztosítunk, és mindezt jogilag számonkérhető módon. Ha alapszabály-ellenesen működnénk, akkor bárki kérheti az ügyészségen a pártunk felszámolását, hiszen egyik jogi személy sem működhet a létesítő okiratával ellentétesen. Mi már megalakulásunk óta biztosítjuk az erénygaranciákat. Ezért jöttünk létre.

Programunkban egyetlen reformot kínálunk: jogállami reformot. Független hatalmi ágakat. Ellenúlyokat és jogállami garanciákat az önkény ellen. Ha továbbra is bűnpártokat választanak meg a szavazók vagy bűnpártok koalícióját, akkor semmi de SEMMI nem fog változni. Erény helyett erő (azaz önkény) lesz a politikában, és garantált erény helyett ígért remény. Nesze semmi, fogd meg jól, és zabolátlan korrupció. Mi nem ezt szeretnénk. Mi feltétlen elszámolást szeretnénk a közpénzekkel, politikusi visszahívhatóságot, állami támogatásokról való lemondást, a politikai szereplők és hozzátartozóik kizárását a közbeszerzésekből, pályázatokból, állami megrendelelésekből, stb. Mindez megvalósulhat. Csak a bűnpártok nem szeretnék. Hallani sem akarnak alapszabályba foglalt erénygaranciákról, holott mindet felkértük erre megalakulásunk után. Mi erényt szeretnénk. Te?

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.04.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható