A rendszer a defektes

"Megérteni, hogy nem érted: erény. Nem érteni, hogy nem érted: defektus." - Lao Tzu

A rendszer a defektes! Az együgyű polgár egy új vezetőben látja a reményt. Szerencsétlen benne ül a buszban, így nem látja, hogy nem új vezető kell ide, hanem új busz. Mivel benne ül a buszban, így a buszban ülőket hallja elsősorban. Az utca nyugati felén röhögő gyalogosok mutogatását és hahotázását a buszban ülő együgyű szerencsétlen nem érti. Azt hiszi, hogy azért mutogatnak, hogy még több utas szálljon fel a buszra. Ezért a buszban ülő együgyűk még ahhoz is hozzájárulnak, hogy bezárja a sofőr az ajtót belülről, hogy leszállni se lehessen. Ideje észrevenni, hogy ezzel a defektes busszal, amiben 28 éve utazunk, nem jutunk el az erényes politikához.

A magyarságnak meg kell találnia az utat az erkölcsi felismerésig, mert különben a keleti despotizmus és önkény áldozatai leszünk. Birka nép egy farkas diktatúrájával. Erénytelen nép egy erkölcstelen politikai vezetéssel. Ez az erkölcsi felismerésünk tétje 2018-ig. Az, hogy észrevesszük-e, hogy defektes busszal nem jutunk előre. És ez nem a többségen múlik, hanem egyedül rajtad. Igen, Terajtad! Aki olvasol. Hozzád beszélünk. 2018-ban nem tudod majd a többségre kenni a felelősségedet, mert csak az egyéni döntésed lesz ott a szavazófülkében: Pártkatona vagy független jelölt? Bűnpárt vagy erényes? Ne legyél erkölcsi igénytelen!

Az ismert pártok mindegyike bűnpárt. Ezek a pártok nem átláthatóak, nem önkorlátozóak, jogilag nem számonkérhetőek. Felróható módon hordozzák a korrupció és az önkény csíráját. Nekik nem áll érdekükben, hogy kiderüljön, hogy magukkal a pátrokkal van a gond. Magával a rendszerrel van a gond. Magával a busszal van a gond. Azzal van a gond, hogy nem szilárd erkölcsön fut, hanem defektes. Erkölcsi defektre építkezik a magyar politika. Arra, hogy bűnpártok juthatnak hatalomra.

Ebben a defektusban az erkölcsi igénytelenek segédkeznek a bűnpártoknak. Az erkölcsi igényteleneknek nincs erkölcsi elvárásuk a pártjuk iránt. Ők képesek olyan pártra is szavazni, ami nem biztosítja az erénygaranciákat az alapszabályában. Ők garantált erény helyett beérik ígért reménnyel is. Ők erény helyett erőt akarnak. Ők a magyarság erkölcsi defektusának fenntartói.

A bűnpártok a defektes buszhoz kínálnak sofőröket. Nekik ez a biznisz. Ha jó kerekekkel hamar Erénybe jutnánk egy új busszal, az nem biznisz nekik. Akkok megszűnik a korrupció. Nekik az a biznisz, hogy defektes legyen a busz. Ekkor ugyanis alig halad a jármű, de ketyeg az óradíj. Jön egy sofőr a narancs cégtől, megy egy métert a busz, és rájönnek az utasok, hogy ez nem OK. Aztán választanak egy másik sofőrt a piros cégtől. Az is megy egy métert, őt is leváltják. Jön egy sofőr a zöld vagy a lila cégtől, majd kezdődik minden elölről. Újra a narancs cég sofőrjében fognak bízni az erkölcsi igénytelenek, amikor a piros, a zöld és a lila már mind meglopták a népet. Ördögi kör. Mafla nép. Merthogy a sofőröknek fizetni kell, és a bűnpártoknak az a jó, ha jó lassan araszol a busz, mert akkor nagyon sok pénzt nyernek a célig.

Vedd észre, hogy mi új buszt kínálunk. Ahol teljesen mindegy, hogy ki a sofőr, ha hivatásbeli. A hivatásbeli sofőr márpedig jól tud vezetni. Csak jelenleg maffiózók ülnek a helyén. Mi az Alapszabályunkban vállaljuk az erénygaranciákat. Ez nem bagatel dolog. Ez politikai innováció, amire nem volt még precedens. Ha alapszabály-ellenesen működnénk, akkor bárki kérheti az ügyészségen a pártunk felszámolását. Ezért nem vállalja egyik bűnpárt sem az erénygaranciákat az alapszabályában. Svarcolni alkarnak, amíg csak lehet. Egyedül Te mondhatod meg, hogy meddig lehet. A Platón Párt átlátható, önkorlátozó, jogilag számonkérhető, és jogállami reformot kínál. Ez egy új, modern busztípus. Erre is fel lehet szállni. Segíthetsz is a magad módján... VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.11.03.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható