A párt, mint erényszűrő

"Két módon lehet fény: vagy Te vagy a gyertya, vagy a tükör, ami tükrözi." - Edith Wharton

"Az erényes emberek csendes életet élnek." - mondta Euripidész. Tudjuk, hogy sokan elfordultatok a politikától. Talán azért, mert láttátok, hogy minden párt máshogy ugyanaz. Erénytelen. Pedig a politika egy nagyon szép erkölcsi hivatás. Az ókorban úgy tartották, hogy a legtöbb, amit egy férfi elérhet az életben, ha államférfivá válik. Azaz politikussá. Aki az államot, a népét szolgálja. Ám ahhoz, hogy megfelelő emberek kerüljenek hatalmi pozíciókba, megfelelő szűrők szükségesek. Platón szerint az mutatja meg igazán az ember mivoltát, hogy mit tesz, ha hatalomhoz jut. Orbán Viktor erkölcsi silánysága miatt nem tudott ellenállni a sötét oldal csábításának. Nem hozott ehhez elégséges erkölcsi tartást otthonról. A nemzet érdekei elé a saját testi és világi szükségleteinek mértéktelen kielégítését helyezte kitartottjai, hűbéresei és maffiatársai lekenyerezésével. Ezért kell megszűrni a hatalom felé tartó embereket, és csak erényes embert engedni oda.

Ezt a szűrő szerepet a pártok látnák el, hiszen a pártokból kerülnek ki elsősorban az állami vezetők. Az ismert pártok egyáltalán nem látják el ezt a funkciót. Az ismert pártok mind bűnpártok. Mert felróható módon (szándékosan vagy gondatlanul) magukban hordozzák az önkény és a korrupció csíráit. Hiszen nem biztosítják az erénygaranciákat az alapszabályukban, s így átláthatatlanok, önkorlátozástól mentesek, jogilag nem számonkérhetőek. Kifejezetten az erénytelen emberek gyűjtőhelyei. Miért gyűlnek a pártokba az erénytelen emberek? Hát azért, mert a pártok jogi számonkérhetőség, átláthatóság és önkorlátozás nélkül biztosítanak egyenes utat a közpénz következmények nélküli ellopásához. Az ismert pártok mind fedőszervezetek a közpénzbizniszhez. Pedig ennél sokkal fontosabb funkciójuk lenne: erényszűrő szerepet kellene betölteniük.

Egyedül egy kis csapat nem elég a maffiával való megküzdésre. A Platón Párt még kicsi. A Fidesz-maffia meg nagy. Övék az ország, a hatalom és a dicsőség. A pénz, a paripa, és a fegyver. A sötét oldal minden ereje. Egy dolog azonban nem az övék: az ERÉNY. Az erény mindazoké, akik otthonról szilárd erkölcsi tartást hoztak. Akik mértékletesek, igazságosak, bölcsek és bátrak. Ilyenek próbálunk lenni. De ehhez a Te segítséged is kell. Mint amikor mennydörgés esetén a család megfogja egymás kezét, hogy mindeki biztonságban érezze magát. Csatlakozz hozzánk! Szüksége van az ügynek rád is! Van nálunk egy hely a számodra, amit senki más nem tud betölteni a világon, csak Te.

A Platón Párt első pártként, innovátorként, megalakulása óta felvállalja, hogy az Alapszabályában biztosítja az erénygaranciákat. Így jogilag számonkérhető, átlátható, önkorlátozó. Az erényszűrő szerepet is betöltjük. Ide nem jön, aki a közpénzre hajt. Lásd be, hogy kell ilyen erényszűrő a további Orbán Viktorok és társaik kiszűrésére. Mivel a többi párt nem vállalja fel ezt a szerepet, és megmaradnak bűnpártnak, ezért gyere velünk erre a különleges kalandra!

A bátorság bizonyos tekintetben minden más erény felett áll. Bátorság nélkül ugyanis a többi erény nem gyakorolható konzisztensen. Akiből a bátorság hiányzik, az éppen akkor nem tudja tanúsítani a többi erényt, amikor azokra a legnagyobb szükség lenne. A bátraké az erény és a szerencse! Közösen meg tudjuk mutatni bárkinek és bárminek: VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.27.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható