Kötvénymigráns felelős?

"A tolvajok világában a hülyeség a legnagyobb bűn." - Hunter S. Thompson

A Fidesz maffiaállama által betelepített letelepedési kötvényes migránsok száma kapcsán már 20.000 dúsgazdag migránst emlegetnek a tényfeltáró újságírók. Őket a megkérdezésünk nélkül hazánkba telepítették. Az igénylők a hozzátartozóikkal együtt élethosszig tartó tartózkodási engedélyt kaptak hazánkban, így az EU területén szabadon mozoghatnak, vásárolhatnak, üzletelhetnek, bűnözhetnek. Talán világos, hogy ez a cikk a "YAKUZA falova" és az "Ingatlanár hipotézis" cikkeink folytatása. Ezúttal azt a naiv kérdést vetjük fel, hogy miért nincs elővéve a felelős. Azt ugyanis tényként közlik a tényfeltáró újságírók, hogy százmilliárd Ft nagyságrendű közpénz került ki off-shore cégekhez Fidesz közeli maffiózóknak.

Emlékeztetőül hívjuk az Alaptörvényt, ami mindenkire nézve kötelező normákat tartalmaz:

Alaptörvény 39. cikk (1) A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható.

Világos, hogy az off-shore cégek tulajdonosi szerkezete nem átlátható. A fenti normát éppen az off-shore lovagok ellen hozták. Erre mit hallunk? A 20.000 kötvénymigráns utáni százmilliárdokat off-shore cégek kapták. Ezt a közpénz-kifizetést egy hivatalos személynek kellett jóváhagynia. Ugyanis közpénzről van szó. Hiszen az Állam biznisze volt a történet, azaz közös ügyünk.

Idézzük fel a Hivatali visszaélés Büntető Törvénykönyvbeli tényállását is: 305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen
a) hivatali kötelességét megszegi,
b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy
c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Álláspontunk szerint világos, hogy aki a közpénzt off-shore cégekbe pumpálta, az jogtalan előnyt szerzett az off-shore lovagoknak, hiszen így elkerülték az adót. Az adóelkerülés miatt az Államnak pedig jogtalan hátrányt okozott. Az is világos, hogy a hivatalos személy, aki a közpénzt off-shore cégekbe pumpálta, hivatali kötelességét megszegte, hiszen az Alaptörvény 39. cikk (1) bekezdése alapvetően határozza meg minden közpénzzel gazdálkodó hivatalos személy hivatali kötelességét.

Ennek ellenére nem hallunk semmiféle büntetőügyet. Vagy Ti hallottatok? Miért nem veszi elő a felelőst az ellenzék a hangos nyavajgás helyett? Pedig annyira világos, hogy fatális hibát követtek el akkor, amikor off-shore céggel lopták a közpénzt. Ha nem off-shore céggel lopták volna el, akkor nem lehetne velük mit kezdeni. De annyira mohók voltak, hogy még az adót is el akarták csalni! Itt a baki. Colombo már kacsintana is.

Vagy nem állna meg az álláspontunk, és nem képezheti büntetőper alapját a fenti ügy? Vagy nem merik a fenti két triviális logikai lépést meglépni az ellenzékiek? Vagy mi van? Tényleg nekünk kell megtenni a feljelentést? Ki segítene benne? Jogászok előnyben. Nyuszik hátrányban.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.26.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható