Bűnpártok

"A hallgatással elkövetett bűn, amikor tiltakoznunk kellene, az emberekből gyávákat formál." - Ella Wheeler Wilcox

A bűnpártok mind egy tőről fakadnak. Átláthatatlanok, jogilag számonkérhetetlenek, önkorlátozást nem biztosítanak. Az ilyen pártok létesítő okiratában nem találod meg az erénygaranciákat, amik jogilag számonkérhetővé tennék őket. Az Erénytelen Ellenzéki Egyveleg még a súlyos erkölcsi válság ellenére sem mond le átláthatatlanságáról, jogi számonkérhetetlenségéről, mértéktelenségéről, és a közpénzből járó állami támogatásokról. Egy erényes társadalomban bűncselekmény lenne átláthatatlan pártot üzemeltetni. Nálunk azonban szavaznak az ilyen pártokra az erkölcsi igénytelenek. Márpedig amíg erénytelenek a pártok, addig erénytelen lesz az állam, erénytelen lesz a hatalom.

Ezek a pártok kampányolnak az egészségügy mellett, ám a pártoknak járó állami támogatásukból egy fillért sem ajánlanak fel az egészségügy fejlesztésére. Ezek a pártok kampányolnak az oktatási reform mellett, ám egy fillért sem ajánlanak fel az állami támogatásukból az oktatás fejlesztésére. A közpénzből származó állami támogatásukat ezek a pártok mind szépen felveszik (kb. 600 millió Ft pártonként, ha kellő számú jelöltjük van). És tudod mire használják ezt a pénzt? Téged hülyítenek a saját pénzedből. Fenntartják azt a korrupt rendszert, aminek minden ismert párt a részese, mert cinkosok. Valódi szándék nincs bennük a pártokrácia megtörésére, hanem inkább élvezik előnyeit. Pedig a problémák gyökere éppen az erénytelen pártok és a pártokrácia. Mikor veszed észre?

A bűnfának ehetetlen gyümölcsei vannak: a korrupció, az önkény, a testi béklyó (egészségtelenség), az intellektuális béklyó (butaság) és a nemzet sorvadása. Amíg olyan pártok vannak a közéletben, amik háttere nem átlátható (nem tudjuk, hogy ki pénzeli őket, mire miből mennyi pénzt fordítanak), amíg a képviselőik a szavazók által nem hívhatóak vissza bármikor, amíg a pártok jogilag számonkérhetetlenek, amíg a pártfegyelem miatt nincs helyi érdekképviselet, amíg a pártok az egyéni képviselői helyekre is pártkatonákat tukmálnak ránk, addig erénytelen és mértéktelen milliárdosok játékszere lesz a magyar politika. Fentről. Mikor veszed észre?

Ám a bűnfa mellett most kihajtott valami új. Megjelent egy hajtás, ami nem a bűnfából származik, hanem messzebbről fújta oda a szél a magját. Az erkölcsben gyökerezik, nem a gyarlóságban. Ez az új párt a Platón Párt. Az első olyan párt, ami a létesítő okiratában és a Társadalmi Szerződésben biztosítja azokat az erénygaranciákat, ami az önkény és a korrupció elleni védekezés eszközei már pártberendezkedés szintjén, és amelyek lehetővé teszik egy modern jogállam megvalósítását. Egyik jogi személy sem működhet a létesítő okiratával ellentétes módon, így ha nem tartanánk be az Alapszabályunkban kodifikált erénygaranciákat, akkor bárki kérhetné az ügyészségen a pártunk felszámolását. Ezt egy bűnpárt nem tudja biztosítani, mert az erénygaranciák a maffiapártok és a bizniszpártok mivoltával ellentétesek. Mikor veszed észre?

Ha bűnpártra szavazol, mert elkábítanak az ígéretek százai, és így nem látsz tisztán a kognitív funkcióidat blokkoló mentális bódulatodban, akkor tudd meg, hogy egy igénytelen bűnpártoló vagy. Egy olyan erkölcsi igénytelen vagy, aki képes olyan pártra szavazni, amelyik felveszi a közpénzből az állami támogatást. Képes vagy olyan pártra szavazni, ami nem teszi bármikor visszahívhatóvá a képviselőit a szavazók által. Képes vagy olyan pártra szavazni, ami a 106 egyéni válsztókerületben a helyi független jelöltek elől (akik valóban tudnák képviselni a helyi érdekeket) elszívná a levegőt, és inkább pártfegyelem alatt álló pártkatonát használna fel a rá eső szavazatok maximalizálása érdekében. Egy bűnpárt hallani sem akar a 106 mozgalomról. Pedig ilyen kezdeményezések jelentik a kiutat a pártokráciából! Mikor veszed észre?

Akik szerint a politika erkölcsi hivatás, akik szerint egy pártnak biztosítania kell az erénygaranciákat a létesítő okiratában, akik önkorlátozó és átlátható pártot szeretnének, és ígéretcunami helyett jogállami reformot, azoknak határozottan üzenjük: VAN ERÉNY! Ezt mi tudjuk nyújtani. Segítsetek Ti is, mert eltaposnak minket az erkölcsi igénytelenek, ha nem fogunk össze időben! Ne várd a sültgalambot! Tegyél az erényes politikáért Te is!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.18.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható