Motivációnk

"Amikor valami kellően fontos, akkor annak ellenére is csináld, hogy az esélyek nem állnak melletted!" - Elon Musk

A tájékozatlan hozzászólók részéről többször éri az a vád a Platón Pártot, hogy mi sem vagyunk különbek a többi bizniszpártnál, és mi is csak a pénz miatt foglalkozunk a politikával. Nos, hogy őszinték legyünk: nem. Ez az egyik erénygaranciánkból azonnal ki is derül: első pártként karitatív nonprofit célra lemondunk a pártoknak járó állami támogatásokról. Mi azért csináljuk ezt, hogy erényes legyen végre a politika. Mindannyiunknak megvan a saját élete, családja, és jól fizető munkája. A politizálás inkább csak púp a hátunkon.

Ugyanakkor azt szeretnénk, ha a magyar politika erényes lenne, a politikusok pedig számonkérhetőek. Erényesség alatt értjük mindazokat a garanciákat politikus, párt és állam szinteken, ami ahhoz szükséges, hogy a politika átlátható, önkorlátozó, jogilag számonkérhető legyen. Összességében modern és erényes jogállamot szeretnénk egy buta és félelemkeltő önkény helyett.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, meg is alkottuk az erénygaranciák rendszerét, ami alapján eldönthető, hogy egy politikus, vagy politikai párt erényes-e. Mivel ma Magyarországon nincs erényes párt, ezért kénytelenek voltunk alapítani egyet. Ezzel mutatjuk meg, hogy a többi párt meztelen. Mi ugyanis a létesítő okiratunkban vállaljuk az erénygaranciák rendszerét, és ezzel jogilag számonkérhetőek vagyunk. Ha nem azt tennénk, ami az Alapszabályunkban van, akkor bárki kérhetné az ügyészségtől a pártunk felszámolását. Ezért nem vállalja a többi párt az erénygaranciákat az alapszabályában. Az önkorlátozó, átláthatósági és jogi számonkérhetőséget biztosító erénygaranciák ugyanis a bizniszpártok és maffiapártok mivoltával ellentétes. Ezáltal a módszerünk varázsütésre nyilvánvalóvá teszi, hogy melyik párt hátterében bűzlik valami.

Ha lennének Magyarországon erényes pártok, úgy a Platón Pártra nem lenne szükség, és készséggel beállnánk mögéjük. Ugyanúgy, ahogyan beállunk a független, valóban a választóikat képviselő erényes független egyéni jelöltek mögé is a 106 mozgalommal. Olyan emberek mögé, akiknek semmi köze a Platón Párthoz, csupán annyi, hogy maguk is erényesek, és vállalják az egyéni képviselőkre vonatkozó erénygaranciákat (pl. szavazók általi azonnali visszahívhatóság).

A Platón Párt önmaga egy eszme. Az ideológiánk az erény. Az erénygaranciák rendszere nyílt (mondhatni open-source), bárki szabadon másolhatja és alkalmazhatja. Ha megjelenik a magyar politikában az erény, a Platón Pártra nem lesz többé szükség, elértük a célunkat. Higgyék el, mi lennénk a legboldogabbak. Addig azonban amíg erénytelen pártok uralják a közéletet és az erénygaranciákat nem vállalják az alapszabályukban, addig erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy megmutassuk: VAN ERÉNY!

Oszd meg a cikkeinket, és segítsd az ügyünket a saját érdekedben. Csatlakozni is lehet hozzánk egyenrangú tagként, segíteni. Akkor esetleg többen vinnénk ennek az erkölcsi fertőnek a terhét, és sokkal könnyebben sikerre vihetnénk az ügyet.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.16.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható