Ugató pártok helyett

"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója." - Stephen Hawking

Óriási tévedésben él, aki azt hiszi, hogy a pártoknak kell szállítania az egészségügyi, az oktatási és hasonló szakmai reformokat. Nem nekik kell. Ezeket a szakpolitikai kérdéseket a társadalmi- és civil szervezeteknek és a tudomány képviselőinek kell kidolgozniuk, hiszen ők értenek legjobban az adott kérdéskörhöz. Ők kompetensek. Az a tény, hogy nem hallunk a médiában épkézláb szakmai javaslatokat, az annak az eredménye, hogy ezek a szervezetek politikailag el vannak nyomva, és nem jutnak szóhoz.

Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy a média mára pártérdekeket szolgál. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a Facebook az egyetlen független média hazánkban. A többi Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Andy Vajna, és hasonló mértéktelen, erénytelen és politikaközeli oligarchák kezében van, vagy új, bontakozó, végül pártérdekeket kiszolgáló médiamogulok kezdeményezései. Ezek pártérdekeket szolgálnak. Így maximum csak úgy jelentenek be potenciális szakpolitikai intézkedéseket nekünk, polgároknak, mintha azt egy adott párt találta volna ki. Ez azért van, mert a pártok akarják learatni a szakmai és tudományos szervezetek helyett a babérokat, méghozzá a szavazatmaximalizálás érdekében. Másrészt olyan szakmai javaslatot nem fognak támogatni, ami a pártérdekeikkel ellenkezik. Azokat elhallgatják és ellehetetlenítik. Így valódi és értékes javaslatoktól eshetünk el a politikai párt-szűrő miatt. Ez egy óvodás szintű politikai kultúra miatt van. Ezt a szűrőt ki kell iktatnunk.

A pártoknak az lenne a szerepe, hogy a társadalmi problémákat megfogalmazzák a szakma és a tudomány képviselői számára, és végül a szakmai és tudományos szervezetek által kidolgozott javaslatokat becsatornázzák a törvényhozásba. Mi ezért nem készítünk szakpolitikai programot, mert első lépéseink egyike lesz, hogy a hiányzó szakmai bevonást azonnal lehetővé tegyük, és megszólaltassuk az igazán kompetens szervezeteket az adott kérdésekben.

Lássuk be végre, hogy a problémáink fő okai maguk az erénytelen pártok! Ezek semmiféle önkorlátozást, semmiféle átláthatóságot, semmiféle jogi számonkérhetőséget nem biztosítanak. Nem biztosítják az erénygaranciákat az alapszabályukban, ahogy azt a Platón Párt teszi. Elég legyen az erénytelen pártokból!

2018-ban 93 országgyűlési képviselő szükségképpen pártokból kerül ki a hatályos választójogi törvény miatt. Viszont a maradék 106 képviselő (egyéni képviselők) pártérdekektől mentes FÜGGETLEN KÉPVISELŐK is lehetnek. Ezért azt javasoljuk, hogy a pártokrácia letörése érdekében 2018-ban az egyéni képviselő esetében független képviselőre (Jedire) szavazz pártkatona helyett. Ezzel megvalósulhat a helyi érdekképviselet (a valódi népképviselet), és független lehet a törvényhozó hatalmi ág a Kormánytól, ami pedig jogállami garancia. A pártlistán pedig ne szavazz olyan pártra, ami nem biztosítja az erénygaranciákat az alapszabályában, mert az ilyen párt sumákol.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.04.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható