Kannibálos IQ-teszt

"Megosztva elbukunk, egyesülve helytállunk." - Aesop (Aiszóposz)

Kannibálos IQ-teszt: Lakik egy távoli szigeten egy bennszülött nép. A szigeten 106 kis falu van. Minden faluban laknak normális emberek, de minden faluban laknak emberevő kannibálok is, akik éjjelente megesznek egy-egy embert. A sziget lakói nem tudják egymásról, hogy a másik ember normális ember-e vagy kannibál. Néha még egy családon belül sem lehet tudni.

A normális emberek félelemben élnek. Nappal dolgoznak, éjjel pedig arról álmodnak, hogy nehogy őket egye meg reggelre egy kannibál. A kannibálokat általában nem szokták tudni elkapni. A normális emberek nem is akarják elkapni a kannibálokat, mert attól félnek, hogy ha hőbörögnek, akkor következő éjjel őket eszik meg a kannibálok bosszúból. Jól tudják: a kannibálok jól szervezettek, összefognak egymással a közös zsákmány reményében. Így aztán mindennapos a kannibalizmus a normális emberek tehetetlensége miatt.

A sziget politikai vezetői a legnagyobb faluban, Bujafeszten laknak. Az emberevés nem hagyott alább a szigeten már évtizedek óta. Valahogy a politikai vezetők nem tudnak vagy nem akarnak leszámolni a kannibalizmussal. Pedig a politikai kampányok mind arról szóltak eddig is, hogy a kannibalizmust fel kell számolni. Mégsem sikerült. Pedig mindig minden párt azzal kampányol, hogy felszámolja a kannibalizmust. Már évtizedek óta. Már minden pártot kipróbáltak a szigetlakók, de egyik sem tudta felszámolni a kannibalizmust. A legtöbb párt ennek ellenére új esélyt kér, és néhány bolond bennszülött szavazni is szokott rájuk.

Arra az erényes normális emberek egy része tehát már rájött, hogy valószínűleg mindig kannibálok nyerik a választásokat, és ezért nem történt még meg a kannibálok karanténba helyezése. Hiszen a kannibáloknak eszük ágában sincs felszámolni a kannibalizmust. A normális emberek többsége ezért el sem jár szavazni, mert úgy van vele, hogy úgyis csak kannibálokra lehet szavazni, akkor meg minek szavazzanak egyáltalán. Az eredmény előre tudható.

Négyévente választás van a szigeten. Jövőre lesz esedékes a következő. Ilyenkor lelkes embercsoportok pártokba szerveződnek, és színes táblákkal kampányolnak a falvakban. Narancs, piros, zöld, lila és hasonló színeket lehet látni ilyenkor az utcákon. Minden párt azt hirdeti, hogy felszámolja a kannibalizmust. Mind a 106 faluban képviselik magukat ezek a pártok, és minden párt kinevez minden faluban egy képviselő-jelöltet, aki az adott pártot képviseli a faluban. Őt nevezik egyéni képviselőknek. Ilyenből 106-ot választanak be a bujafeszti Szigetgyűlésbe, minden faluból egyet. Pártképviselőből pedig 93 jut a Szigetgyűlésbe. Így 199 képviselő dönt a sziget ügyeiben. Persze mindig van egy alfahím főkannibál, akinek a többi 198 köteles engedelmeskedni, mert ellenkező esetben nem kap emberhúst. A törvény azonban lehetővé teszi, hogy a 106 egyéni képviselő esetében ne csak pártképviselőt, hanem független képviselőt is lehessen választani.

Kecskefalván néhány erényes normális ember elhatározta, hogy ők is pártot alapítanak, mert nem állapot ez a kannibalizmus. Valahogy fel kell számolni. Platán Párt lett a nevük, utalva arra, hogy a hús helyett a növényt szeretik. Ők a fehér színt választották a színüknek. Két dologgal kampányolnak mindössze:

1) A Platán Párt mind a 106 faluban arra kéri a lakókat, hogy ne pártképviselőre szavazzanak, hiszen eddig az a stratégia nem vált be, és nem enyhült a kannibalizmus. Helyettük szavazzanak inkább független képviselőkre. Az erényes normális embereket pedig arra kéri a Platán Párt, hogy induljanak független képiselőként, hogy lehessen normális emberre is szavazni, ne csak kannibálra, ne csak pártkatonára.

2) A Platán Párt másrészt erénygaranciákat vállal a kannibalizmus totális felszámolásához. A Platán Párt vállalja, hogy minden tagját éjszakára vasketrecbe zárják, és kamerákkal figyelik meg az utcákat éjjel, és elkapják a gyanús alakokat. Szerintük így megszűnhet a kannibalizmus a szigeten.

Kérdés: Hogyan számolható fel a szigeten a kannibalizmus? Kire szavazol? Olyan pártra, ami nem vállalja a kannibálgaranciákat? Az egyéni választókerületben pedig pártkatonára szavazol? Vagy inkább olyan pártra szavazol, amelyik vállalja a kannibálgaranciákat, és egyéni képviselő esetén pedig független jelöltre? Küldd be a helyes megfejtést, és JOGÁLLAMOT nyerhetsz!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.10.02.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható