Ígért remény

"A nyers valóság ismerete mindig jobb, mint a hiú remény." - Downton Abbey

Szerinted normális, hogy a pártok ígéretek százait zúdítják a szavazókra a programjukban? Van, amelyik 500-at! Ez ám az ígért REMÉNY! A Platón Párt viszont nem ígér semmit, hanem egyetlen dolgot biztosít. Garantált ERÉNYT. Erénygaranciákat biztosítunk az alapszabályunkban és a Társadalmi Szerződésben, ezáltal jogilag számonkérhetőek vagyunk. Egy dolgot garantálunk: ERÉNYES pártműködést. Önmagában ez teljes átláthatóságot, önkorlátozást, visszahívhatóságot, jogi számonkérhetőséget jelent. A programunk pedig egyetlen terv megvalósításáról szól: JOGÁLLAMI REFORM.

Szerinted mit szólnának hozzá az emberek, ha például a Rendőrség úgy ígérgetne, mint a pártok? Képzelj el egy olyan Rendőrséget, ami így kampányolna:

1) Ha valakit dinnyelékelő késsel ölnek meg, akkor elkapjuk a gyilkost.
2) Ha valakit sáros lapáttal vernek fejbe balról, akkor börtönbe csukjuk az elkövetőt.
3) Ha valakit piros vascsővel vernek agyon éjjel, akkor az elkövetőt elkapjuk.
4) Ha valaki kopott nyelű kalapácsot dob a szomszédjához a kerítésen át, akkor elkapjuk.
...
499) Ha valaki zöld lézerrel vakít el rövidnadrágos újságírót, akkor lecsukjuk.
500) Ha valaki mézeskalácsba kevert méreggel öli meg a szomszéd kiabáló gyerekét, azt is elkapjuk. ...

Ugye milyen nevetséges lenne egy ilyen bolond-Rendőrség? Pedig a pártok éppen ezt csinálják. Mégsem zeng az ország a hangos röhögéstől. Sőt. Az ilyen pártok is kapnak szavazatokat.

A Rendőrség feladata két szóval összefoglalható: "Szolgálunk és védünk". Ez a vezérelvük. Normális esetben ennek megfelelően is működnek. Nem ígérnek 500-at. Kiszámíthatóak. A pártok viszont éppen a fenti bolond-Rendőrségre hasonlítanak. Az ismert erénytelen pártok nem adnak egy fix vezérelvet magukkal kapcsolatban, hanem ígéretek százaival kábítják a szavazókat. 500-at ígérnek. De mi lesz vajon az 501-edik esetben, amire vonatkozóan nincs utalás a programjukban? Akkor vajon mit fognak tenni? Ki tudja? Senki. Kiszámíthatatlanok. Nincs ugyanis egy általános vezérelv az erénytelen pártok mögött, ami kiszámíthatóvá tenné őket. Másrészt az az 500 ígéret sem kérhető számon rajtuk jogilag.

A többi párt nem vállal egyetlen erénygaranciát sem az alapszabályában, így jogilag nem számonkérhetőek. A jogi számonkérhetőség abból adódna, hogy a létesítő okiratába egyik jogi személy működése sem ütközhet. Ami tehát egy párt alapszabályban rögzítve van, azt be kell tartania a pártnak, ellenkező esetben bárki kérheti az ügyészségen a jogellenes állapot megszüntetését, és végső soron a párt felszámolását. Ezért nem vállalnak semmiféle erénygaranciákat az erénytelen pártok az alapszabályukban. Semmiféle önkorlátozást, átláthatóságot, elszámoltathatóságot, visszahívhatóságot. Semmit, ami erényes lenne. Az erkölcsi igényteleneket pedig ez egyáltalán nem zavarja, és szavaznak rájuk. Nem érik fel ésszel, hogy ezek a pártok mind MÁSHOGY UGYANAZOK.

A Platón Párt egyetlen vezérelvet kínál ígéretek százai helyett: ez az ERÉNY. Ez a vezérelvünk. Minden társadalmi kihívást ennek fényében oldunk meg. Ennek részleteit az alapszabályunkban is vállaljuk. Így az 501-edik esetben is lehet tudni, hogy a Platón Párt az erényesség szűrőjén keresztül oldja meg a problémákat. Másrészt jogállami reformot kínálunk. Nyolc önálló és független hatalmi ág szükséges egy modern jogállamhoz. Parlamenti munkánk során ezt tervezzük megvalósítani. Azért, hogy soha többé ne legyen önkényuralom hazánkban. Ennek első lépése, hogy az Országgyűlésben ne 199 pártkatona üljön, hanem az egyéni képviselők számára fenntartott 106 bársonyszékbe pártérdekektől mentes független képviselők (Jedik) jussanak az ország mind a 106 egyéni választókerületéből. Ezzel megindulhat a megtisztulás a pártmaffiától, mert a törvényhozó hatalmi ág független lehet a Kormánytól.

2018-ban az ígért REMÉNY helyett válaszd a garantált ERÉNYT!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.27.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható