Gazt a melegágyba?

"A virág elhervad, bármennyire szeretjük is. A gaz meg csak burjánzana, bármennyire utáljuk is." - Dogen

Az Orbán rezsim elkészítette a melegágyat egy önkényuralmi rendszerhez. Kiiktatta a jogállami védelmi mechanizmusokat, legyengítette a hatalmi ágak függetlenségéből adódó fékek és ellensúlyok jogállami rendszerét, pártkinevezett erénytelen csatlósok ülnek minden hatalmi pozícióban, a közmédia a propagandát harsogja, testi és intellektuális béklyót raktak a nemzetre (egészségügy és oktatás), elvették az állami termőföldeket, stb. Hatalmát az erkölcsi igénytelenek tartják fenn, akik szerint rendben van a közpénz ellopása, ha közben 10%-kal csökken a rezsi, és nem özönlenek a migránsok. A Platón Párt ezzel szemben azt mondja, hogy semmiféle hazai eredmény és semmiféle külső fenyegetettség nem lehet ürügy a közpénzünk akár egyetlen forintjának ellopására sem. Azaz nem lehetünk erkölcsi igénytelenek. Lehetne erényesen is jól politizálni, mivel VAN ERÉNY! Ehhez azonban erkölcsi elvárásokra van szükség a szavazók részéről.

2018-ban nagyon vigyázni kell arra, hogy ki kerül hatalomra. Ha a Fidesz marad, akkor nem várható a jogállami garanciák visszaállítása, sem a korrupció csökkenése. Ha pedig egy hasonlóan nagy politikai erő veszi át a hatalmat (pl. egy Erénytelen Ellenzéki Egyveleg vagy a Jobbik), akkor az új hatalom az önkényuralom melegágyába ülhet bele a tutiba, ahol semmi mást nem kell tennie hatalmon maradásához, mint használnia a Fidesz által már szépen jogilag körbebástyázott önkényuralmi gépezetet. Azt a gépezetet, amiben a Köztársasági Elnök bólogat, amiben az alkotmánybírákat az uralkodó párt jelöli ki, ahol a titkosszolgálat és az ügyészség a Kormány befolyása alatt áll, ahol a pártfegyelem miatt a törvényhozó hatalmi ág a Kormány ágyasa, ahol a közmédia az önkényúr gyagyáit harsogja. stb. Tehát egy olyan brutális fegyvert kaphat a kezébe a következő hatalom, ami terülj-terülj asztalkámként kínálja az önkényuralmi lehetőségek további elmélyítését. Ha tehát újra gazt ültetünk a melegágyba, ahogy eddig tettük, akkor nem lesz termés, csak még nagyobb gaz. Ami még népszerűbb is lehet, mint elődje, ha kevésbé látványosan lop, és elszámoltatja a Fidesz maffiaszervezetét. Ám hogy veszélyesebb lesz annál, abban biztosak vagyunk.

A Platón Párt emiatt azt javasolja, hogy 2018-ban ne az ERŐ, hanem az ERÉNY és az általunk kidolgozott JOGÁLLAMI REFORM győzedelmeskedjen. E két dolog visszatereli a politikát az önkényuralom felől a jogállami keretek közé, amit az állampárt elvett tőlünk. Ha egy erős párt vagy koalíció újra parlamenti többséghez jut, akkor újra a Kormány ágyasa lesz a törvényhozás, és újra nem lesznek függetlenek a hatalmi ágak. 2018-ban tehát gyengíteni kell a pártokráciát, a pártok uralmát. Sajnos az ismert pártok mind erénytelenek, mert az alapszabályukban nem biztosítják az erénygaranciákat. Emiatt jogilag nem számonkérhetőek. A Platón Párt ellentétei.

Az erénytelen pártok befolyását az Országgyűlésbe jutó pártkatonák számának csökkentésével lehet elérni. A legjobb megoldás erre, ha az egyéni képviselői helyeken mind a 106 egyéni választókerületben pártkatona helyett független képviselő (Jedi) nyeri a választást 2018-ban. Olyan erényes emberek, akik minden párttól függetlenek. Természetesen tőlünk is. Nem is ismerjük őket, csak bátorítjuk az erényeseket, hogy induljanak egyéni képviselőként (500 aláírás elegendő hozzá, Te is lehetsz). A pártlistán pedig jusson be az Országgyűlésbe a Platón Párt, hogy legyen egy erényes párt is, ami mellett legalább látszik, hogy az erénytelen pártok mennyiben mások. Ez elvezethet a jogállamisághoz és az erkölcsi felismeréshez. 93 pártlistáról bejutó pártkatona mellett 106 független képviselő biztosíthatja a törvényhozó hatalmi ág (Országgyűlés) függetlenségét a Kormánytól. Ha pedig elindul a nemzet az erkölcsi felismerés útján, akkor idővel elérjük, hogy ahogyan piramisjátékot sem lehet már szervezni, mert felnőttünk értelmileg, úgy az erénygaranciákat nem vállaló pártokra sem szavazunk majd, mert felnövünk erkölcsileg.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.27.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható