Erő vagy erény?

"Az erő a gyenge-erkölcsűeket vonzza." - Albert Einstein

Sok párt tetszeleg abban a szerepben, hogy ők a kormányváltó ERŐ. Ám kizárólag a Platón Párt hirdeti magáról, hogy ő a kormányváltó ERÉNY. 2018-ban a hatalmon lévő erkölcstelen kisebbséget nem egy újabb és esetleg még nagyobb ERŐVEL, hanem szerényebb, mértékletes, igazságos, erkölcsös ERÉNNYEL kell legyőznünk. Egy kis erényes pártnak kell bizalmat szavazni, ami nem tehet nagy kárt.

Egy ártó szellemet már kiengedtünk a palackból. A Fidesz egy demokratikus párt képében hízelegte be magát a szavazók bizalmába, és egy erénytelen korrupt önkényuralmat valósított meg. A helyére újabb, magukat erősebbnek es nagyobbak képzelő politikai erők pályáznak. Az erkölcsi igénytelenek lennének annyira maflák, hogy ennek a hízelgésnek is bedőlnek. Az ellenzéki pártok mindenféle közéleti ígérettel próbálnak hízelegni, hogy legyünk olyan hülyék, hogy őket is kieresszük a palackból, és ugyanúgy elszabadulhassanak, mint a Fidesz. Hogy aztán soha ne tudjuk visszazárni őket a palackba. Visszazárni ezeket az erénytelen pártokat azért nem tudnánk a palackba, mert nem vállalják az erénygaranciákat az alapszabályukban, így jogilag nem számonkérhetőek. Éppen a Platón Párt ellentétei. Ha minket egyszer ki is engednek a palackból, minket legalább vissza lehet zárni oda (lásd pl. képviselőink szavazók általi visszahívhatósága, ügyészségi számonkérhetőség lehetősége).

2018-ban nem ERŐ kell, hanem ERÉNY kell! 2018-ban ne az ERŐ nyerjen, hanem az ERÉNY! Miért? Azért, mert minél nagyobb egy politkai erő, annál nagyobb árnyékot vet. Árnyékból már most is elég nagy van, nem kell még nagyobb. Minél kisebb egy Kormány, annál kisebb az árnyoldala is, és annál jobban el tudja látni a szerepét. A Kormány szerepe semmi több, mint a törvényhozó hatalmi ág (Országgyűlés) által hozott törvények végrehajtása és a közpénzzel való elszámolás kötelessége az utolsó forintig. A Kormány a nemzet közös képviselője.

Hogyan nyerhet az ERÉNY az ERŐ helyett? A módszert már régen kidolgoztuk: Mind a 106 egyéni választókerületben erényes független képviselőkre (Jedikre) kell szavazni pártkatonák helyett. A pártlistán pedig soha többé ne szavazzunk olyan pártra amelyik nem vállalja az erénygaranciákat az alapszabályában! Legalább abban értsen egyet minden épeszű és éperkölcsű magyar, hogy ha fennáll a Feltétlen Kizáró Ok egy párt esetében, akkor annak semmilyen körülmények között nem szavazunk bizalmat (azaz ha az alapszabályában nem rögzíti, hogy kormányra kerülve biztosítja a közpénzek tételes és teljes átláthatóságát az utolsó forintig). Így 93 pártkatona és 106 Jedi kerül az Országgyűlésbe. Ezzel letörjük a pártokráciát és visszaállítjuk a helyi érdekképviseletet.

Miért jó, ha az ERÉNY nyer az ERŐ helyett? Ha az ERŐ nyer újra, akkor újra elnyomás és önkényuralom lesz, hiszen ez az ERŐ definíciója. Ha akkora többséget kap egy párt, hogy a törvényhozást is és a Kormányt is uralja, akkor újra nem lesz jogállam, hanem újra elnyomás és önkényuralom lesz, csak más lesz az önkényúr. ERÉNY helyett ERŐ lesz. Erre semmi szükség. Tisztán látja mindenki, hogy miért.

A pártokráciát gyengíteni kell. Az erénytelen pártokat el kell lehetetleníteni. Le kell törni az erénytelen pártok dominanciáját, és erényes független képviselőket kell bejuttatni az Országgyűlésbe az egyéni képviselői helyeken. Pártfüggteleneket. Ezzel a Kormány elveszti a befolyását a törvényhozás felett, így újra jogállam lehet. Legyen a Miniszterelnök független képviselő, aki nem pártérdekeket, hanem a közérdeket képviseli! Ne engedd, hogy újra az ERŐ győzzön a politikában! Győzzön végre az ERÉNY! Az ERŐ a sötét oldal. Az ERÉNY a jó.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.22.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható