Hatalom és bizalom útjai

"A látszat nem mindig fedi a valóságot. A látszat már sokakat megtévesztett." - Phaedrus

Egy Lüshun-ban tanuló zen tanítvány a nyári szünetben meg akarta látogatni a nagymamáját, aki az öböl túloldalán, Longkou-ban lakott. Szárazföldön túl nagy kerülő lett volna az út az öböl megkerülésével, és sokáig tartott volna. A tanítvány ezért lement a tengerhez. Az öböl túloldalán szabad szemmel látható módon is derengett a szárazföld. A tanítvány leült a tengerpartra gondolkozni.

A tenger nyugodt és tükörsíma volt. Egyszer csak megszólalt a tenger: Gyere velem tanítvány! Sose félj! Engem válassz a szárazföld helyett! Látod milyen csendes és nyugodt vagyok! Rajtam szépen át tudsz úszni a nagymamádhoz.

A tanítvány engedett a csábításnak. Levette a papucsát, belesétált a lágy és nyugodt tengerbe, majd elkezdett úszni a túlpartra. Egy ideig szépen haladt. Aztán egyre nagyobb hullámok jöttek, amik visszafelé taszították a tanítványt. Egyre nehezebben tudott úszni. Egyre jobban kellett küzdenie a korábban csendes vízzel. Végül szélvihar tört ki, és a tenger elkezdett tajtékzó hullámzással háborogni. Csak úgy dobálta a rettegve sodródó tanítványt fel és le, aki magatehetetlenül vergődött a hullámokban. Csapkodtak az erősebbnél erősebb hullámok. Jobbról is és balról is. A tanítvány nem tudott tovább úszni. Elvesztette az eszméletét. Betemették az elementáris hullámok.

Kicsit később a mester megtalálta a parton az eszméletlenül fekvő tanítványt. Ott, ahol az a papucsát korábban levette. Sikerült felélesztenie. A tanítvány elmesélte a történetét a mesternek.

- Mester! A tenger olyan nyugodt, csendes és hívogató volt. Ezért döntöttem úgy, hogy nem a hosszú szárazföldi kerülőutat választom, hanem a rövidebb tengeri utat. Miért csapott be a tenger?
- A tenger mindig nyugodt és csendes. Ám a szél hatalma alatt áll. A szél, ha akarja, könnyen fel tudja korbácsolni a tengert. Nem a tenger csapott be fiam. Te csaptad be önmagadat. Mert olyanban bíztál, ami felett másnak van hatalma.
- Mit tegyek akkor mester?
- Kerüld azokat, akik felett másnak van hatalma! Ha a szárazföldön mész, lehet, hogy tovább tart, de a szárazföld felett nincs a szélnek hatalma. A szárazföld a széltől FÜGGETLEN. MEGBÍZHATÓ. Ezért még ha hosszabb is az út rajta, de rajta keresztül célba érsz.

Politikai tanulság: 2018-ban egyéni jelöltre is és pártlistára is kell majd szavaznunk. Egyéni jelöltként 106, pártlistáról pedig 93 országgyűlési képviselő jut az Országgyűlésbe. Azt javasoljuk, hogy az egyéni jelölt esetében ne szavazz pártkatonára! Ő a tenger, ami először csendesnek és megbízhatónak tűnik. Ám másnak hatalma van felette. Megbízhatatlan. Kiszámíthatatlan. A pártfegyelem miatt ugyanis egy pártkatona nem a Te érdekeidet és nem a választókerületének megfelelő helyi érdekeket fogja később képviselni, hanem a pártvezérét, és a párt mögött álló maffiacsaládok érdekét. Az egyéni képviselő esetében ezért szavazz erényes független képviselőre (Jedire). Ha jól választasz, akkor olyan független képviselőd lesz, aki felett senkinek nincs hatalma. Aki valóban független. Erkölcsileg és intellektuálisan is. Ilyenre szavazz! Így érhetsz csak célba. Pártkatonákkal egyáltalán nem. A pártkatonák egy rúdra felfűzött csocsófigurák, akik arra dőlnek, amerre felülről mondják nekik. Bábuk. Az önkényuralom statisztái. A múlt rá a bizonyíték. Széchenyi István (aki szintén független volt) pedig a követendő út. A függetlenség útja. Pártkatonából nem lesz soha új Széchenyi. Független Jediből még lehet. Az erényes ember felett senki másnak nincs hatalma.

Ahhoz pedig, hogy lehessen is Jedikre szavazni 2018-ban, minél több erényes és független embernek fel kell állnia, és ki kell állnia az élre. Ha erényes vagy, legyél Jedi! Erre az esetre fenntartunk egy nyilvános információs csoportot 106 Jedi néven. A Platón Párt nem befolyásolja ezeket a független Jediket. Mi a pártpolitikában képviseljük a nemzetegyesítő ideológiát, az ERÉNY politikáját. Így lesz egy erényes párt is az Országgyűlésben. Ha nem leszel Jedi, akkor csatlakozz hozzánk tagként! Legyél Te is garancia arra, hogy az erény pártja azt teszi, amit az erényesség megkövetel!

Az ügyünk nevében számítunk rá, hogy megosztod a cikkeinket ismerőseidnek is.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.08.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható