Hol a többség?

"A politikai gépezet győzedelmeskedik, mert egy szervezett kisebbség áll szemben a megosztott többséggel." - Will Durant

Osztálykirándulás! Az iskolaigazgató (igazságszolgáltató hatalmi ág) is jóváhagyta. János bácsi az osztályfőnök (Köztársasági Elnök). Izgatott az egész osztály (nép). Az iskolai biztonsági őr (főügyész) szabadságra mehet. A szülők közössége (Európai Unió) befizette az osztálypénzt (közpénzt) az osztálynak (országnak).

Eljött az őszi hosszú hétvége, lehet kirándulni menni. Van is sok pénz az osztálykasszában (350.000 Ft). János bácsi felajánlja, hogy a tanulók dönthetik el, hogy hova utazzanak három napra (demokrácia).

Az egyik tanuló, Viktorka (Orbán), már régóta várta ezt a nagy napot. Mivel elfogyott a zsebpénze. Őt nem a kirándulás vonzotta. Nem ám. Hanem a zsé. Az osztálypénz minél nagyobb részének megszerzése. Apjával, az öreg Győzővel már régóta beszélték, hogy lesben kell állni, mert az osztálykirándulás (közügyek) nagy biznisz lesz. Tokajba kell valahogy eltéríteni az osztályt (népet), a saját szőlőültetvényükre. Beavatták a tervükbe Zsoltikát is, Viktorka jó barátját.

Viktorka bedobta az osztályfőnöki órán, hogy az osztályban először is őrsöket (pártokat) kellene létrehozni, mondjuk hármat (oszd meg, és uralkodj). Helyes! Bólogatott János bácsi. Az osztály (nép) így most három táborra szakadt. Három őrs valamelyikébe osztottak be minden gyereket. Namost akkor válasszunk őrsvezetőket! Mondta Viktorka. Helyes! Bólogatott János bácsi. Én leszek a Fidesz őrs vezetője! Kiáltott fel Viktorka. Én meg a KDNP őrs vezetője! Rikkantott fel Zsoltika, Viktorka egyik legjobb barátja. A harmadik őrs csak veszekedett, vezetőt nem tudtak választani maguknak, így Viktorka kijelölte Mórickát a harmadik őrs, az EEE őrs vezetésére. Helyes! Bólogatott János bácsi.

Most pedig szavazzunk, hogy hová menjünk kirándulni! Javasolta Viktorka. De ne szavazzon mindenki (közvetlen demokrácia), mert az úgy nem lesz jó! Az kezelhetetlen. Szakértett Viktorka. Szavazzanak inkább csak az őrsvezetők! Azok úgyis reprezentálják az őrsükben lévő tanulókat, így mindenki reprezentálva lesz az osztályból. Javasolta Viktorka. Helyes! Bólogatott János bácsi. Felállt Viktorka (Fidesz őrs), Zsoltika (KDNP őrs) és Móricka (EEE őrs), mint a szavazásra jogosultak. Na? Akkor ki mire szavaz? Kérdezte János bácsi a három őrsvezetőt (pártokrácia). Viktorka: Tokajba menjünk a szőlőbe! Zsoltika: Tokajba menjünk a szőlőbe! Móricka: Menjünk Egerbe a várba! Nyert a tokaji szőlőültetvény, kétharmadnyi szavazattal. Zárta le a szavazást János bácsi.

Az osztályban mormogás hallatszott. Érthető. Eddig minden évben a tokaji szőlőültetvénybe mentek ősszel kirándulni. Már hánytak a tanulók a gondolatától is. Csend legyen! Mordult fel János bácsi. Viktorka is közbeszólt: A szabály az szabály. Mindenkinek megvolt a lehetősége a saját őrsében kifejteni a gondolatait, a végén pedig az őrsvezetők igazságos szavazással meghozták a döntést. Ennél demokratikusabb eljárást nem lehet elképzelni (képviseleti demokrácia)! Jelentette ki Viktorka. Helyes! Bólogatott János bácsi.

Megrendelték a buszt, meg is érkezett. Győző bácsi (Viktorka apja) vezette. A buszban nagy elégedetlenkedés és morajlás volt. Csendet! Nehogy bajotok essen (maffia, titkosszolgálat)! Sandított Viktorka az őrse tagjaira. Kövessétek az őrsfegyelmet (pártfegyelmet)! Vicsorította Viktorka. Ha követitek az őrsfegyelmet, akkor kaptok nyalókát. Biggyesztette oda Viktorka az őrsének. Csendet! Csattantotta Zsoltika az őrsének. Ha csendben maradtok, kaptok Ti is nyalókát. Móricka és őrse (az EEE őrs: Erénytelen Ellenzéki Egyeveleg) egymás között halkan vitatkoztak: Abádszalókra! Javasolta az egyik. Nem! Kecskemétre! Mondta egy másik. Miskolcra! Mondta egy harmadik. Hülyék vagytok? Ópusztaszerre kell menni. Mondta még valaki. Végül elindult a busz. Természetesen Tokajba.

A program szőlőszedés volt Győző bácsi birtokán. Azt kellett játszani, hogy mind a harminc tanuló leszüretel egy-egy hektár szőlőt három nap alatt. Volt olyan gyerek, aki elhányta magát. Győző bácsi az utolsó napon elkészítette a számlát: 500.000 Ft. Az osztálynak csak 350.000 Ft-ja volt a kasszában. Nem baj, a többit majd utólag beszedik a szülőktől, és átutalják nekem. Mondta Győző bácsi. Csak a jegybanki alapkamat kétszeresét számítom fel. Átadta a számlát János bácsinak, aki bólogatott.

Két hét múlva a szülői értekezleten az egyik szülő (Németország) felvetette, hogy túl drága volt a kirándulás, és szeretné megnézni a számlákat, hogy mire ment el a pénz (nemzetközi korrupcióellenes vizsgálat). Móricka apukája is jelezte, hogy ő is szívesen látná a kimutatást. Győző bácsi hangosan kijelentette a többi szülőnek, hogy a számlák nem nyilvánosak, mert üzleti titkok. Meg egyébként is: aki kéri a számlát, az biztos be akar telepíteni az osztályba tíz oláh-zulu gyereket. VÉDJÜK MEG AZ OSZTÁLYT AZ OLÁH-ZULU GYEREKEKTŐL! Kiabálta Győző bácsi. Egyébként is. 150.000 Ft pótbefizetésre van szükség a szülőktől, mert tartozást halmozott fel az osztály.

Mikike, az egyik tanuló, gondolt egy bátrat, és elment az iskolaigazgatóhoz, hogy az szolgáltasson igazságot, hiszen a költségkimutatás nem lehet titkos. A folyosókon a "VÉDJÜK MEG AZ OSZTÁLYT AZ OLÁH-ZULU GYEREKEKTŐL!" plakátok voltak kihelyezve. Mikike igazság helyett egy nagy pofont kapott az igazgatótól. A biztonsági őr csak intett Mikikének, hogy kotródjon innen, semmi keresnivalója sincs itt, tudja hol a helye. A következő szülői értekezletre néhány szülő behívatta az iskolaigazgatót is és a biztonsági őrt is. Egyik sem tudott semmi jogsértésről, így a szülők végül hazamentek.

Másnap buli volt Győző bácsi pesti lakásában. János bácsi, az igazgató és a biztonsági őr buliztak egy jót. János bácsi 70.000 Ft-ot, az igazgató 100.000 Ft-ot, a biztonsági őr 50.000 Ft-ot kapott Győző bácsitól. Mindenki meg volt elégedve. Másnap Győző bácsi megvette a 20 db nyalókát is összesen 400 Ft-ért.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.07.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható