Bal vagy jobb?

"A szél irányát nem tudod megváltoztatni, de a vitorlád irányát hozzá tudod igazítani." - Jimmy Dean

Bal vagy jobb oldali a Platón Párt? Kérdezitek sokan tőlünk. Válaszunk: 2018-ban nem a jobb oldalt, nem a bal oldalt, hanem a sötét oldalt kell legyőznünk, ezért mi a jó oldalon állunk. Az erény pártján. És ezt nem értik egyesek. Nem tudnak megszabadulni a mesterséges és megosztó jobb és bal oldal szemellenzőjétől. Ezt a megosztásra találták ki. Elmagyarázzuk miért:

Egy autóversenyzőtől megkérdeznéd, hogy ő jobbra kanyarodik-e mindig vagy inkább mindig balra? Ha megkérdeznéd, idiótának nézne. Azt válaszolná, hogy előre nem határozza el, hogy jobbra vagy balra fog kanyarodni, hanem arra fog kanyarodni, amerre kell ahhoz, hogy a versenyt megnyerje. Csak egy idióta autóversenyző dönti el előre, hogy merre fog mindig kanyarodni.

Egy épeszű embertől megkérdeznéd, hogy ő mindig a jobb agyféltekéjét használja-e vagy inkább mindig a balt? Ha megkérdeznéd, idiótának nézne. Azt válaszolná, hogy ha matek feladatot old meg, akkor a balt, ha pedig írni, festeni vagy rajzolni szeretne, akkor pedig a jobbat használja. Mindig úgy, hogy sikerrel járjon. Csak egy idióta nem használja mindkét agyféltekéjét.

Egy sakkmestertől megkérdeznéd, hogy melyik megnyitást fogja használni a tornán, mindig a Caro-Kann védelmet vagy mindig a Nimzo-Indiai védelmet? Ha megkérdeznéd, idiótának nézne. Azt válaszolná, hogy ha az ellenfél E4-el kezd, akkor például a Caro-Kann védelmet, ha pedig D4-el kezd, akkor a Nimzo-Indiai védelmet. Mindig úgy, hogy nyerjen. Csak egy idióta mondja meg előre, hogy milyen megnyitást és stratégiát folytatna mindenáron.

Ezek után egy párttól megkérdeznéd, hogy jobb vagy bal oldali? Felejtsd el ezt a mesterséges megkülönböztetést. Ne skatulyázd be magad egyik vagy másik dobozba! Ennél sokkal több vagy. Ne hagyd magad megosztani! Ha kérdezik, hogy jobb vagy bal oldali vagy, akkor válaszold, hogy a jó oldalon állsz. Jobb vagy bal oldal nincs, csak sötét oldal. Ami igyekszik megosztani a társadalmat.

A Platón Párt csapata úgy gondolja, hogy erényes politikusok, akik a munkájukat hivatásként végzik, az adott helyzetben mindig az optimális megoldást tudják választani a nemzet számára, hiszen nem függenek önző és zsarnoki pártérdekektől. Az erényes politikusok nem tudják megmondani előre, hogy mit fognak dönteni, hiszen az a probléma jellegétől függ. Csak azt garantálják, hogy erényesen fognak dönteni a nemzeti közérdek javára. Ha a nemzet túlélése így kívánja, akkor ilyen intézkedést hoznak, ha pedig a nemzet túlélése amúgy kívánja, akkor amolyan intézkedést hoznak. A lényeg a kiszámíthatóság: mindig erényesen döntenek, nemzeti erkölcsi erényességgel.

Csak egy idióta párt határozza el előre, hogy ő mindig jobb vagy bal oldali intézkedést fog hozni. A felmerülő társadalmi és gazdasági problémák nem jobb vagy bal oldaliak. Egyiket így, másikat úgy célszerű kezelni. A deklaráltan jobb vagy bal oldali pártokat már eleve megköti, hogy nekik szerepükből adódóan csak így vagy csak úgy lehet dönteni. Az ilyen versenyzők a jobbkanyarnál is balra fordulnak. Ez a nemzet kárára megy. Egy párt neve vagy önpozícionálása nem lehet alapja a változatos kihívásokra adott válaszoknak. Kormányozni ésszel kell. Adaptívan. A túlélés és a nyerés által vezérelve. Néha jobbra, néha balra. Ahogy a nemzet és a magyarok számára a legjobb.

És még mielőtt beírnád, hogy ez nem lehetséges, mert előre mindig el kell dönteni, hogy melyik társadalmi osztályt favorizáljuk, eláruljuk, hogy ezt a kérdést már optimálisan megválaszolta Rawls 1971-ben, és mi ehhez tartjuk magunkat: Két elv kell a társadalmi igazságossághoz:

1) Egyenlő jogok és lehetőségek mindenkinek.
2) A társadalmi ellentétek addig feszíthetőek a felsőbb népréteg előnyére, amíg a döntések hozományaként az alsóbb néprétegek arányaiban a legjobban profitálnak.

Ha végiggondolod, ez éppen azt mondja, hogy egyszerre jobb és bal oldali politika az optimális, ami egy közérdekű hasznosságot maximalizál. Úgy tartja fenn az optimális társadalmi egyenlőtlenséget, hogy ezzel nem töri le a gazdagot, és nem hagyja elveszni a szegényt. Meglep, hogy van optimális megoldás?

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.09.05.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható