Pártfegyelem

"Nincs gonoszabb zsarnokság annál, mint ami a jog pajzsa mögött élteti magát az igazság nevében." - Montesquieu

Továbbgondoltad már egy lépéssel a hatalmon lévő erkölcstelen kisebbség okozta pedáns pártfegyelem következményeit? Gondolkozzunk közösen:

1) A pártfegyelem azt jelenti, hogy a pártok országgyűlési képviselői lemondanak arról, hogy saját gondolataik legyenek a törvénykezés során, és zombiként alávetik magukat a pártvezér akaratának. Úgy szavaznak a parlamenti szavazásokon, ahogy a pártvezér diktálja. Ezzel megsértik az Alaptörvény 4. cikk (1) rendelkezését: "Az országgyűlési képviselők jogai és kötelezettségei egyenlők, tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók.". A jelen felállás szerint ugyanis a képviselők a munkájukat nem a köz érdekében végzik (hanem a pártjuk vezetése érdekében, kiszolgálva ezzel azt a néhány erkölcstelen közpénz-dinasztiát, ami maffiahálózatot létesített a közpénz kiszivattyúzására), és nem is utasítás nélkül végzik a munkájukat, hanem az állampárt érdekében, utasításra.

2) A napjainkban tapasztalható pártfegyelem szélsőséges véglet. Orbán Viktor szélsőséges hataloméhsége vezetett idáig. Görcsösen kapaszkodik ugyanis a kormányba, és ez már csak úgy megy, ha vele együtt minden egyes fideszes képviselő görcsösen megfeszíti az izmait, és ők is egyirányban kapaszkodnak. A Fideszben kivétel nélkül minden egyes képviselő egy emberként szavaz a lényeges kérdésekben. Talán Ángyán József egykori fideszes képviselő volt az utolsó becsülendő képviselő, aki a földmuyti alattomosságát látva máshogy szavazott. Nincs is már a Fideszben egy ideje. Maradtak azok a csocsófigurák a Fideszben és a többi pártban is, akik a pártvezér tekerésére azonnal irányba állnak mindenféle ellenvélemény nélkül. Bábuk. Ugyanez igaz minden más pártra is, amikre mintegy fertőzésként átszállt a pártfegyelem parlamenti vírusa. De mi történik ekkor a kritikusan gondolkozó, innovatív, kreatív ötletekkel? Hát az, hogy ilyenek az Országgyűlésben már nincsenek képviselve, mivel ott csak csocsófigurává degradált pártkatonák dülöngélnek jobbra vagy balra a pártvezérük kénye-kedve szerint. Pártfüggetlen egyéni képviselők (Jedik) pedig szinte egyáltalán nincsenek, akik különvéleményt tudnának megfogalmazni. Csocsó-pártokrácia van. Az önkény netovábbja.

3) A pártfegyelem az önkény melegágya. A közpénzből (a mi pénzünkből) lekenyerezett csocsófigura képviselők ugyanis nem mernek a pártvezérük diktálta tam-tam ütemtől eltérni, mert akkor a tengerben végzik. Inkább eveznek a gályában a vezér tam-tam-jára (még ha őrült is), mert akkor legalább csurran-cseppen nekik is valami a közpénzből. Ám így a párt csak egy látszat, ami egyáltalán nem értelmes, intelligens és erényes képviselők közössége, hanem egy önkényuralom szolgái. Csocsófigurák. Ilyeneket fizetünk, ilyenek asszisztálnak a zsarnokságra az életünk felett.

4) Miért is fizetünk 199 országgyűlési képviselőt? Elég lenne 5 képviselőt fizetnünk: Orbán Viktor (Fidesz) 115 szavazati joggal, Molnár Gyula (Mszp) 29 szavazati joggal, Vona Gábor (Jobbik) 23 szavazati joggal, Semjén Zsolt (Kdnp) 16 szavazati joggal, Szél Bernadett (Lmp) 5 szavazati joggal. A többi képviselő teljesen felesleges, hiszen előre lehet tudni, hogy hogyan szavaznak (egy emberként szavaznak a pártvezérük utasítására, tehát elég egyetlen ember is). Másrészt a pártvezérek is fel tudják olvasni azokat a tömegmanipulációra szánt előre megírt szövekeket, amiket néha a többi képviselővel olvastatnak fel. Micsoda pénzkidobás ez, hogy 5 képviselő helyett 199-et fizetünk teljesen feleslegesen? Másrészt mivel úgyis mindig Orbán szava dönt, valójában a maradék 4 ellenzéki képviselővezér is teljesen felesleges, csak dísznek van ott. Ugyanúgy a youtube-on is el tudnák mondani a mondandójukat ingyen, nem kell ehhez Európa legszebb Parlamentjét megépíteni. Úgyhogy elég lenne egyetlen képviselőt fizetni a 199 helyett, Orbánt, hiszen egyedül ő szavaz az Országgyűlésben, egyedül neki van fenntartva a Parlament és az egész csocsó-apparátus.

5) Nincs többé helyi érdekképviselet. Az Országgyűlésbe 93 képviselő jut pártlistáról (pártkatonák) és 106 az egyéni választókerületekből (egyéni képviselők). Sajnos eddig az egyéni képviselői helyekre is mind pártkatonákat juttattak a szavazók. Mivel a pártkatonák csocsófigurák, ezért pártkatonától ne várd, és nem is várhatod, hogy helyi érdekeket képviseljen. Ő ugyanis bábuként a pártvezérét képviseli, hiszen egy erénytelen pártban pártfegyelem van. Helyi érdekeket hitelesen csak helyi erényes független képviselők (Jedik) tudnak képviselni. Ezért 2018-ban az egyéni jelölt esetében pártkatona helyett erényes független képviselőre (Jedire) lenne érdemes szavazni mind a 106 egyéni választókerületben. Ezzel több légy is üthető egy csapásra: például visszaállítható a helyi érdekképviselet az Országgyűlésben; függetlenné tehető a végrehajtó hatalmi ág (Kormány) és a törvényhozó hatalmi ág (Országgyűlés), ami jogállami garancia.

6) A pártfegyelem megöli a társadalmi szolidaritást: Normális esetben, ha a helyi érdekek képviselve lennének, akkor egy újabb atomreaktor blokk létesítése ellen Tolna megye képviselői tiltakoznának, hiszen a fejlett világ a megújuló energiák felé halad. De nincs ilyen, hogy Tolna megye képviselői. Csak pártképviselők vannak, akik lenyomják Tolna megye torkán az orosz atomreaktort. Bács-Kiskun megye képviselői társadalmi szolidaritásból szintén a paksi atomreaktor ellen szavaznának egy normális világban, mert tudják, hogy ha legközelebb Kecskemét torkán akarnak lenyomni egy országos atomtöltet temetőt vagy egy óriás szeméttelepet, akkor Tolna megye is majd nemmel fog szavazni. Ám ez sem működhet egy pártfegyelemmel elnyomott országban, mert a pártvezér bármit bármikor bárkinek a torkán lenyom a csocsófiguráival.

------------------------------------

Összességében a pártfegyelem a társadalom számára pusztító, és csak a pártvezérnek jó egy önkényuralomhoz. Nézd meg a facebook oldalunkat (Platón Párt) és a honlapunkat, hogy lásd, hogy mit képviselünk! Megéri. Nagyon sok tekintetben innovátor és éllovas párt vagyunk. Az első párt, ami önkorlátozás céljából jogi erénygaranciákat vállal. A nemzetért. A jogállamért. Üzenjük: VAN ERÉNY!

He Te is úgy gondolod, hogy van létjogosultsága a Platón Párt kezdeményezésének, támogass minket (kedvelésekkel, oszd meg a cikkeinket, csatlakozz tagként, legyél a képviselő-jelöltünk, adj konstruktív kritikát, stb.). Ne gondold, hogy csak kritizálni tudunk. Számtalan eredményt tettünk már le az asztalra, amit más pártok soha nem fognak. Csak ezek nem férnek bele ebbe a cikkbe. Tájékozódjatok az alábbi forrásokból. Azokban megfogalmazzuk, hogy mik a kivitelezhető javaslataink a fenti súlyos problémákra. Például mi nem utasítjuk a képviselőinket, hanem betartjuk az Alaptörvény fent hivatkozott rendelkezését.

Egy tanácsot légy szíves fogadj meg: SOHA TÖBBÉ ne szavazz olyan pártra, ami az alapszabályában nem biztosítja az erénygaranciákat. Ott valami bűzlik. Az erénygaranciák vállalásával ugyanis egy erényes párt nem veszít semmit. Ilyen pártra csak az ERKÖLCSI IGÉNYTELENEK szavaznak, akiknek nincsenek elvárásai a pártjuk berendezkedésére, önkorlátozására vonatkozóan.

Az erény legyen veletek!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.08.24.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható