Hangyányi ész

"Egy dolgozó hangya hasznosabb, mint egy szunyókáló ökör." - Lao Tzu.

A hangyák összefognak, ha saját maguknál nagyobb problémát kell megoldaniuk. Például hidat alkotnak egymásból, hogy társaik átkelhessenek a szakadék másik oldalára. Először egymás tetejére állnak, majd átdőlnek a szakadék másik oldalára. Így a raj vonulhat tovább a táplálék felé. Először áldozatot hoznak, megfeszülnek, nyomorognak, majd mindannyian nyernek. Ez a rajintelligencia megnyilvánulása. A túlélés egyik eszköze.

Az emberi társadalomban ezt a jelenséget rajintelligencia helyett kollektív intelligenciának hívjuk. Vajon van egy hangyányi eszünk? Vajon a magyar nemzet kollektív intelligenciája eléri a nemzeti túléléshez szükséges szintet? Vajon képesek vagyunk most összefogni? Vagy megtorpan nemzetünk értelme a jelenlegi erkölcsi és jogállami válság szakadéka előtt? Mert nem érjük fel ésszel, hogy hangyahidat kell képeznünk...

Most ugyanis egy erkölcsi és jogállami szakadékot kell áthidalnunk, ha nem akarunk elnyomásban és önkényuralomban élni. Őseink és felmenőink kivívták nekünk az európai fejlett országokra jellemző szabadságjogokat. Az ész és erkölcs uralmát az erő és brutalitás helyett. Sokan életüket is adták érte. Nem azért, hogy mi meg mindezt igénytelenül elveszítsük.

A Platón Párt még egy kis csapat. De mi már egymásra álltunk. Értjük, hogy mit kell tennünk. Sokat gondolkoztunk. Jó szándékkal. Vállalnánk a hídalkotók összetaposott helyzetét. Azért, hogy mindannyian nyerjük. Jogállamot. Erkölcsöt. Átláthatóságot. Erényességet. Demokráciát. Emberi jogokat.

Itt állunk, egymás tetején, és várunk. Mert még nem elég magas a rakás. Beledőlünk a szakadékba, ha nem segítesz. Te pedig ott ragadsz egy olyan területen, ahol nincs többé szellemi és erkölcsi táplálék. Csak posvány, lopás, elnyomás, önkény, hatósági visszaélések, korrupt politikusok, kenőpénzek, közpénzből kitartott nyeretlen politikusi csőcselékcsaládok, a logika szabályaival ütköző Kúria ítéletek, pártállami média, butító oktatás (intellektuális béklyó), embertelen egészségügy (testi béklyó), megfélemlítés, gyűlöletkeltés, megosztás, diktatúra.

Mi már itt állunk egymás tetején. Kis csapatunnkal a Platón Párt céljainak elérése reményében. Nemzetünk jogállamisága és erkölcsössége reményében. Az ERÉNY szolgálatában. Várunk. Téged. Nap mint nap lelkesedéssel várjuk, hátha csatlakozna még valaki hozzánk. Ma este újra lefekszünk, hátha holnap jössz.

Továbbra is keressük még a vezetőségünk néhány tagját is. Ütőképes csapattal szeretnénk kiállni a nemzet élére. Egy élcsapattal. Aki megmutatja: VAN ERÉNY. Akikkel történelmet lehet írni. Erényes történelmet.

Csatlakozz hozzánk! Mivel nincs mögöttünk milliárdos üzletember, így csak a tagdíjakból tudunk gazdálkodni, valamint a polgárok támogatásaiból. Szükségünk lenne szakpolitikai kapcsolattartókra, akik az egyes szakpolitikai társadalmi szervekkel kapcsolatot tartanak, és kidolgozzák a szakpolitikai stratégiáinkat. Szükségünk van legalább 9 megyéből legalább 27 parlamenti képviselő-jelöltre is, hogy 2018-ra országos listát tudjunk állítani. Minden erényes emberre szükség van. Mert a jelek szerint kevesen vagyunk. Legalább tartsunk össze!

Letettünk az asztalra egy Társadalmi Szerződést. Ez már önmagában politikai innováció. Jogilag számonkérhető erénygaranciákat vállalunk. Olyanokat, amik közül nemhogy mindet, de még egyetlen egyet sem kínál más párt Magyarországon. Emelett az ERÉNY, mint ideológia képviseletével egy nemzetegyesítő stratégiát alkottunk. Egy olyan eszme mögé tud felsorakozni a magyar társadalom, ami minden társadalmi réteg érdeke. Nem megosztunk, mint a többi párt, hanem egyesítünk. Méghozzá a feltétlen átláthatósággal (képviselő, párt és állami szinten), és jogilag számonkérhető erénygaranciákkal.

Ha nem tartanánk be akár egy ígéretünket is, akkor az Alapszabályunkkal való ütközésre hivatkozva bárki kérheti az ügyészségen a pártunk felszámolását. Első pártként lemondunk a pártoknak járó állami támogatásokról karitatív célra. Önkorlátozásokat vezettünk be a pártberendezkedés szintjén. Olyan intézkedések ezek, amikre még nem volt precedens. Létrehoztuk a 106 mozgalmat: A 106 egyéni választókerületben mind független képviselőket (Jediket) juttassunk a Parlamentbe (akiket mi nem is ismerünk), hogy pártfüggetlen lehessen a törvényhozó hatalmi ág, és visszaállítható legyen a helyi érdekek képviselete.

Szerintünk óriási erkölcsi igénytelenség kell ahhoz, hogy ezek után valaki olyan pártra szavazzon, ami nem biztosítja az erénygaranciákat, azaz a jogilag is számonkérhető önkorlátozást. Szeretnénk erényes politikusokat, erényes hatóságokat, erényes államot.

Ezt mindet egy kis csapat nem tudja biztosítani. Beledőlünk a szakadékba, ha nem lesz elég magas a rakás. A legjobb szándék ellenére is. Segíts! Csatlakozz az élcsapathoz! A Facebookon működünk.

A Platón Párt mellett minden más párt meztelen. A polgárok megértették, hogy eddig kizárólag olyan pártokra lehetett szavazni, amik önkorlátozást egyáltalán nem biztosítanak. Vigyük sikerre közösen az első valóban tisztességes pártot!

A jelenlegi pártok közül teljesen mindegy, hogy melyik kerülne hatalomra. Lopás lenne. Szerinted miért nem vállalja egyik párt sem a jogilag számonkérhető erénygaranciákat? Mert az erénygaranciákt a maffiapártok mivoltával ellentétesek. Ha nem akarnának lopni, mi bajuk lehetne abból, ha vállalnák ezeket az önkorlátozásokat? Semmi. Mégsem vállalják. Szerinted miért? Mert a jó oldalon állnak? Dehogyis. Ők a sötét oldal.

Csatlakozz! Ne miattunk! A saját magad és utódaid érdekében!

Oszd meg a cikket, hogy minél több erényes emberhez eljuthasson! Van egy hangyányi eszünk? Vagy mind elnyomottak leszünk?

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.08.17.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható