Hímestojás javaslat

"Az érveknek alázatosnak és logikusnak kell lenniük." - Alphonse De Lamartin.

Pártok jönnek és mennek. Melyiket válasszam? Mindegyiknek van egy csomó ígérete. De egyvalamit egyik sem vesz komolyan. A tisztességet, és azt, hogy ez a tisztesség jogilag is garantálható legyen, számonkérhetőséggel.

Szavazók is vannak. Ilyen-olyan pártszimptiával. Ez természetes. Ám egyvalamit egyik szavazó sem vett komolyan: a pártberendezkedés fontosságát. Talán azért, mert nem volt miből választani. Minden párt ugyanolyan volt.

Emiatt a politika az eddigi pártok közpénzzel jól megrakott szekerével mindig egy jól bevált nyomvályúban haladt. A szavazóknak nem voltak elvárásai a pártberendezkedéssel kapcsolatban, így évtizedről évtizedre lehetett ugyanolyan nyomvályúban haladni. Ígéretekkel, jogi garanciák nélkül.

Az ugyanolyan és ugyanott haladó politikai kerekek idővel egyre mélyebbre és mélyebbre koptatták ki a földúton a nyomvályút. Mára látszólag a vályú olyan mély lett, hogy ki sem lehet belőle irányítani a szekeret. Egy olyan megoldást kellene találni, amivel a tisztesség jogilag is garantálható és számonkérhető. Amivel visszaállítható a jogállam, és elkerülhető az önkényuralom.

Ez nem könnyű feladat. Mi mégis találtunk egy megoldást. Olyan NEMZETEGYESÍTŐ STRATÉGIA kellett, amiben minden épeszű és éperkölcsű ember egyetérthet. Olyan nemzetegyesítő stratégia, amit csak egy szellemi fogyatékos vagy egy erkölcsi csökevény vonna kétségbe. Azok az alapvető elvek, amikben minden magyar egyetérthet, ideológiai nézettől függetlenül. Három lábon áll (mint tudjuk, a háromlábú szék a legstabilabb):

1)
A pártok hasznosak és jók lehetnének az országnak, ha a tisztesség erénye ott lenne mögöttük. Az erényesség. Ha a politikus nem a saját érdekét keresné, hanem a polgárokét. Ha jönne valami Nagy Varázsló, és minden politikust tisztességessé tenne, rá lehetne bízni a politikára a nagy pénzeket, minden párt elszámolna a közpénzzel, és minden adóforint jó helyen landolna. Ám erényesség nélkül a pártok inkább fekélyek az országunkon. Ez tehát az első fix pontunk. A közösség pénzének és vezetőinek a közösség érdekeit kell szolgálnia:

ERÉNYes politikus, aki a munkáját HIVATÁSként végzi. ERÉNY.

2)
Nagy Varázsló azonban nincs. A pártok nem véletlen nem teszik magukat átláthatóvá. A pártok szűk vezetősége nem véletlen vezeti tagjait az orránál fogva. Aki csal, az előnyhöz jut. Ez a legtöbb játékban így van. Itt az előny azt jelenti, hogy nyerni lehet. Oda lehet férni a nagy pénzekhez. Büntetlenül. A játékszabályok megszegésével. Milyen jó is lenne, ha a csalóról automatikusan tudnánk, hogy csaló, és senki nem szavazna rá! Sem olyan pártra nem szavazna senki, ami lehetővé teszi a csalást, és nem tiltja a tiltható összeférhetetlenségeket. Ennek igaznak kell lennie pártberendezkedés szintjén is és az állam szintjén is. Tehát még egy fix pont kell a Nagy Varázsló hiánya miatt, hogy ne lehessen csalni:

TELJES ELLENŐRIZHETŐSÉG képviselő, párt és állami szinten: ÁTLÁTHATÓSÁG.

3)
Miért bíznál meg bennünk? Mi is csak egy újabb párt vagyunk, igaz? Nagyon helyes! Mi nem kérjük az ígéretekbe vetett bizalmadat: az csak akkor jár nekünk, ha garancia is van rá. Ha minden párt jogilag is garantálná az ígéreteit, nem pedig a reklámtudomány eszközeivel jutnának be a tudatod alá manipulációval, akkor sokkal biztosabb kézzel tudnál szavazni. Ha az erénygaranciák a pártok Alapszabályában lennének rögzítve (mint nálunk), akkor az ügyészségen bárki kérhetné a jogellenes állapot megszüntetését, és végső soron a párt megszüntetését. Legyen tehát az erényesség jogilag is garantálva minden pártnál. Ne juthasson a hatalom közelébe olyan párt vagy képviselő, ami vagy aki ezt a garanciarendszert nem biztosítja! Reméljük, ebben is egyetértünk: ez a harmadik fix pontunk. Soha többé ne szavazz erénygaranciákat nem biztosító pártra! Amelyik Alapszabály szinten nem biztosítja az erénygaranciákat. Hiszen ott csak ígéretek vannak, de jogi garancia nincs. Így a harmadik láb:

ERÉNYGARANCIÁK JOGI RENDSZERE (Társadalmi Szerződés): SZÁMONKÉRHETŐSÉG.

Összefoglalva:
1) ERÉNYes politikusok, akik a munkájukat HIVATÁSként végzik.
2) TELJES ÁTLÁTHATÓSÁG képviselő, párt és állami szinten.
3) ERÉNYGARANCIÁK JOGI RENDSZERE (Társadalmi Szerződés).

Ez a NEMZETEGYESÍTŐ STRATÉGIA alapja. A mindenki számára elfogadandó játékszabályok:

ERÉNY - ÁTLÁTHATÓSÁG - SZÁMONKÉRHETŐSÉG.

Mi ezeknek az elveknek a mentén dolgoztunk. Mi nem nyerni akarunk: nekünk megfelel az is, ha az a párt nyer, aki a legtökéletesebben megvalósítja a fentieket. DE VALÓSÍTSUK MEG A FENTIEKET! A jelenlegi jogrendben ez békés úton lehetséges.

Ez nem a politikáról szól. Ez Rólad szól. A becsületedről. A lelkiismeretedről. Arról, hogy egy erkölcsi és jogállami válságban passzív maradsz-e, vagy teszel a nemzetért. Gondolkozol-e.

Ez egy nyílt KIHÍVÁS. A kihívó maga a nemzet: Tekintsük már ezt a választást is egy óriási közbeszerzésnek! Nyerjen a legalkalmasabb jelentkező! Nyerjen végre az erkölcs!

Mi elkészültünk a házi feladattal. Az osztályzatot a választók adják rá. Te. Örülni fogunk, ha végül ötöst kapunk. Mert sokat dolgoztunk rajta. Nem csaltunk. Nem puskáztunk. Nem másról másoltuk. Önállóan gondolkoztunk rajta. Sokat. Mert ez a kihívás, nem útszéli csalónak lenni.

Korrektül állunk elébe a kihívásnak: ha van jobb megoldás az ország számára, mi magunk kérünk, hogy őket válaszd! Ne minket. Mi élni szeretnénk. Addig azonban, amíg nincs alkalmasabb képviselője az ERÉNY ideológiájának, dolgoznunk kell érte, mert az eszme minket talált meg. És más nem képviseli.

Egy HÍMESTOJÁS JAVASLATOT fogalmazunk meg számodra. Miért hímestojás javaslat? Mert hímestojásként bánunk a szavazók nézeteivel. Tiszteletben tartva minden szavazót. Pártszimpátiádtól függetlenül. Reméljük nem bántunk meg senkit.

A többi gondolatunkért látogass el a Platón Párt közösségi oldalra. Onnan eléred a honlapunkat is. Erkölcsi felismerést szeretnénk előidézni. Benned is.

Ha csatlakozni szeretnél hozzánk, szeretettel várjuk a javaslataidat, egyenrangú tagként is szívesen látunk! Képviselőkre is szükségünk van országos lista állításához. Jelentkezz! Szüksége van az ügynek Rád!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.08.15.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható