Idióták társasháza

Képzelj el egy társasházat! Lakik benne egy házmester, akit a társasház közös ügyeinek intézésével bíztak meg a lakók. Az a feladata, hogy legyen mindig tiszta a lépcsőház, cserélje ki a lábtörlőket és szőnyegeket, ha azok elhasználódtak, időnként végezze el a ház tisztasági festését, lapátolja el a havat télen, stb., tehát a házmester intézi a társasház közös ügyeit, ő egyben a közös képviselő is.

A házmesternek ki van alakítva egy szolgálati lakás a társasház tetején, egy penthouse panorámás lakás. Valójában az ő lakása sokkal nagyobb, mint bármelyik lakóé. Itt a házmester és családja ingyen lakhat a lakók jóvoltából.

A házmesteri lakásban nincs bevezetve sem a villanyóra, sem a vízóra, így a házmesteri család rezsiköltségeit a többi lakó fizeti a saját közös költségének részeként.

A házmester önállósította magát, és a társasház pénzügyeit titkosította a lakók elől. A lakóknak nincs hozzáférésük, hogy mire megy el a közös költség, a közös pénzük. A házmester közben óriási hiteleket is felvesz a társasház nevében, de nem árulja el, hogy mennyit, kitől és milyen konstrukcióval. Önhatalmúlag, felhatalmazás nélkül rendelkezik a társasház közös pénzével, és visszautasít a lakók részéről érkező bármiféle elszámoltatási kezdeményezést. Kijelentette, hogy ő tudja a legjobban, hogy mire van szüksége a lakóknak, így helyettük dönt. Kisvasutat építtetett a kertbe, kisfocipályából többet is, ám ezeket a lakók nem vehetik igénybe ingyen, hanem fizetniük kell érte. Így egyik lakó sem veszi ezeket igénybe a kertben.

Egy ideje már nagy gondban van a társasház: háborognak, elégedetlenkednek a lakók, mert túl magas a közös költség. A környező társasázakhoz képest ők kirívóan magas közös költséget fizetnek.

A lakók elkezdenek gondolkozni. Az egyik felveti, hogy nem azért magas a közös költség, mert a házmester túl sok áramot és vizet használ, és a házmesteri család rezsijét is a lakók fizetik?

Egy másik lakó kiderítette, hogy a házmesteri lakásból már maszek csővezetékek és villanyvezetékek mennek le néhány másik lakásba, ahol a házmester haverjai laknak. Ezeknek az erénytelen családoknak is a rezsijét a maradék lakók fizetik, így a közös költség mindig emelkedik.

Egy másik lakó kiderítette, hogy az állandóan narancssárga sapkát viselő házmesternek a haverjai már milliárdosok lettek. Az egyiknek lépcsőházfestő Zrt-je van, milliárdos lett belőle. A másiknak lépcsőházszőnyeg kereskedő Bt-je van, milliárdos lett belőle.

Négy év után elérkezik az új Közgyűlés, amikor a lakók szavazhatnak arról, hogy meghosszabbítják-e a jelenlegi házmester szerződését, vagy új házmesterrel szerződnek. Ez egy jó lehetőség arra, hogy a lakók megakadályozzák, hogy erkölcstelen házmesterük legyen, akik rájuk telepedve elvegetálna ott élete végéig.

A Közgyűlésen a narancssárga sapkás házmester jelzi, hogy ő nagyon szívesen lenne továbbra is házmester, hiszen a társasház erős és büszke, már olyan erős, hogy 6 cm a festékréteg a falon. Ez egyedül az ő érdeme. Határozott vezetőnek képzeli magát, és bizony már látott tutyimutyi vezetőket, akik nem voltak szívderítő látványok, akik rablókat is beengednének a társasházba. Szerinte itt baj csak akkor nem lesz, ha őt választják meg újra. Mert ha más lesz a házmester, akkor az beengedi a rablókat a társasházba, és egyébként is összedől a társasház. Végignézve a lakókon biggyesztett ravasz vigyorral kérte: mindenki tudja, hol a helye!

Jelentkezik egy piros sapkás apuka is, hogy hasonló módszerekkel ő is szívesen végezné a házmesteri feladatokat az elkövetkezendő négy évben. Ők ígéretük szerint nem fognak rezsit használni, és szerintük minden baj a narancssárga sapkás házmrester miatt van, mert ővé a társasházi hangosbemondó. Rajtuk kívül jelentkezik még 1-2 esélytelen jelentkező, akikre senki nem figyel, de mind egy kaptafára képzelik el a házmesterséget.

Végül a leghátsó sorban feláll egy fehér sapkás apuka, aki jelzi, hogy ő szakmai alapon szívesen segítene a társasháznak, mert ÉRTI, hogy mi a probléma. Első intézkedése lesz, hogy bevezeti a vízórát és a villanyórát a házmesteri lakásba, tehát a SAJÁT szolgálati lakásába. Nem az a megoldás, hogy ígéretekben bízunk, hanem az, hogy garanciát adunk. A mérőórák beszerelése jogi garanciaként szolgál. Így minden lakó közös költsége drasztikusan csökkenhet. Biztosítja továbbá, hogy a társasházi közös vagyon felhasználást teljesen átláthatóvá teszi az utolsó forintig.

Híííjj, homlokára csap az egyik lakó, hogy Emberek! Hát ez a megoldás! Erre azonnal közbekiabál tíz másik lakó kórusban (akikhez a maszek csővezetékek és vízvezetékek vezetnek a házmesteri lakásból), hogy Kuss legyen! Mocskos libsi, Sorosbérenc, beengednéd a rablókat Te is, kotródj innen! Nem látod micsoda tehetség a jelenlegi házmester? Hát van a kertben focipálya, kisvasút, mi kell még? Kit érdekel, hogy titkolja a társasházi közös vagyok felhazsnálását? Ő jól érti a dolgát.

A Közgyűlés vezetője (aki a narancssárga sapkás házmester haverja) gyorsan berekeszti a Közgyűlést, és kijelenti, hogy két jelöltre lehet szavazni, a narancssárga sapkás és a piros sapkás apukákra, a többiek diszkvalifikálták magukat.

------------------------------------

Eláruljuk: Te egy ilyen társasházban laksz átvitt értelemben. Az idióták társasházában. És mindaddig, amíg nem emeled fel a szavadat ellenük, ez csak még rosszabb lesz. Hiába az eredmények, ha nincs jogállam.

A jogállamiság elvesztését semmilyen más grandiózus kormányzati eredmény sem pótolhatja! Egy zsarnokságra nem mentség semmilyen más kormányzati eredmény!

Bízunk benne, hogy legalább Te megérted: a Platón Párt az egyedüli párt, amelyik erénygaranciákat vállal az Alapszabályában és a Társadalmi Szerződésben. Ezek számonkérhető jogi kötelezettségvállalások. Elsőként azt hirdetjük, hogy a Kormánynak kötelessége a közpénz utolsó forintjával is tételesen elszámolni a polgárok felé, hiszen a közpénz a mi pénzünk.

Mi nem azt ígérjük, hogy nem fogunk lopni, hanem egy olyan jogi erénygarancia-rendszert kínálunk, amiben nem lehet lopni. Elsődleges célkitűzésünk a jogállamiság helyreállítása.

Segíts nekünk! Csatlakozz tagként! Legyél a képviselőnk a 2018-as választáson! Oszd meg a cikkeinket ismerőseidnek, hogy minél több erényes emberhez eljuthassunk! Köszönjük szépen.

Tisztelettel:
A fehér sapkás apuka.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.08.12.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható