Vágó Gábor fizetés-méltóság

"Ezek az emberek mind ugyanazt akarják: korrektséget, és csakis korrektséget. Ez, amíg csak erőmből telik, őket, és mindenkit megillet."
- Abraham Lincoln

Végre sikerült találkoznuk az általunk nagyra becsült független aktivistával, Vágó Gáborral. Ő az, akinek az állami bérplafonra vonatkozó népszavazási kezdeményezését jóváhagyta a Kúria. Így ha sikerül összegyűjtenünk legalább 200.000 aláírást, akkor országos népszavazást tarthatunk az alábbi kérdésben:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?"

Korábban már öt ellenzéki párt is a kezdeményezés mellé állt. Mi is úgy döntöttünk, hogy támogatjuk az ügyet. Persze minket nem fog bejelenteni a pártmédia, hiszen az erénygaranciákat nem biztosító bizniszpártok esküdt ellenségei vagyunk. És mivel a jelentősebb hírportálok, TV csatornák, rádióadók, stb. ilyen vagy olyan pártérdekeket szolgálnak, eszük ágában sem lesz megemlíteni azt, hogy VAN ERÉNY is, vagy hogy létezik egy párt, ami vállal erénygaranciákat. De itt a Facebook-on Ti legalább értesülhettetek erről a hírről is.

A Platón Párt a következők miatt támogatja az állami bérplafonra vonatkozó népszavazási kezdeményezést:

A Köztársasági Elnök a legfőbb közjogi méltóság. Feladatköre sokrétű, és komplex tudást igényel. A Köztársasági Elnök testesíti meg a magyar nemzet egységét. Ő az, aki őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Ellensúlyozza a pártok zabolátlan önérvényesítését. Képviseli Magyarországot több nemzetközi ügyben a külpolitikában. Az Alkotmánybíróság elé terjesztheti az elfogadott törvényeket és módosításokat alkotmányjogi aggálya esetén. Egyszemélyben kegyelmet gyakorolhat. Számos egyéb hatásköre és feladatköre van, amihez nagy tudás, komoly erényesség, tiszta erkölcs, és nagy felelősség tartozik. Ha felszólal a Parlamentben, a nemzet issza szavait. Ő az, aki egyszemélyben egy önálló és független hatalmi ágat képvisel a jogállami hatalommegosztásban. Fék, és ellensúly. Az önkényuralom megakadályozásának egyik kulcsszereplője.

Persze nem a jelenlegi Köztársasági Elnökről beszélünk. Hiszen ő sajnos csak egy bólogató János. Nem csoda, hiszen ugyanabból a farkasfalkából való, mint a hatalmon lévő erkölcstelen kisebbség. Mi olyan Köztársasági Elnököt szeretnénk a nemzet élén látni, akit a polgárok közvetlenül választanak, és nem a pártok egyik hű zsoldosa. Aki sokkal jobban félti a jogállamot, és erősebben őrködik a jogállam védelmében. Aki tekintélyes nagytudású szakember, és nemzetközileg is elismert. Valódi szaktekintély. A magyarság büszkesége. Az erény egyszemélyi megtestesítője.

Úgy gondoljuk, hogy egy állami vállalatot vezetni nem komplexebb, mint a Köztársasági Elnök feladatköre. Emiatt álláspontunk szerint úgy tisztességes, ha a legfőbb közjogi méltóság bérét tekintjük az állami bérek maximumának. Ezzel kell jeleznie az államnak, hogy nincs nagyobbra értékelt tisztség az államban, mint a legfőbb közjogi méltóság, a Köztársasági Elnök.

Nekünk nem az a gondunk, hogy túl sokat keresnek az állami vállalatok vezetői. Nekünk az a gondunk, hogy keresetük nincs összhangban a Köztársasági Elnök keresetével. A bérek alapján a Köztársasági Elnök egy lótifuti ugribugri udvari bohócnak tűnhet. Ez így nem méltányos. Sokan úgy gondolják, hogy a Kormány a népszavazást követően ahelyett, hogy leszállítaná az állami vállalatok vezetőinek bérét, inkább felemeli a Köztársasági Elnök tiszteletdíját. Ezzel azonban elismeri, hogy eddig kapcaként bánt ezzel a tisztséggel, a legfőbb közjogi méltósággal, nem kezelte azt méltó jogállami helyén, és néhány pártkegyenc rokont sokszorosan túlfizetett hozzá képest.

Az ügy költségvetési hatása marginális, nem jelentős. Az ügy szimbolikus jelentőségű. Erkölcsi jelentőségű. Hozzásegítheti a magyar nemzetet tisztábban látni, erkölcsösebb szemléletet elsajátítani. Segíthet az erkölcsi felismerésben. Megmutathatja, hogy VAN ERÉNY. Ezért támogatjuk a kezdeményezést.

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.08.03.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható