Ki őrzi az őrzőket?

"Quis custodiet ipsos custodes?" - Platón

Megértjük a helyzetedet. Alakult itt egy párt a semmiből, és azt hirdeti magáról, hogy politikai innovációt hajtott végre. Paradigmaváltást. Elsőként vállal erénygaranciákat, amiket Társadalmi szerződésben erősít meg. Ennek az új pártnak a fénysugarában minden másik párt meztelen. Kiderült ugyanis, hogy eddig csak olyan pártra lehetett szavazni, ami nem biztosította az erénygaranciákat. Bizniszpártokra. Maffiapártokra. Ha akarták volna, egyszerűen biztosíthatták volna a korábbi pártok is az erénygaranciákat, de nem tették.

Mondhatta volna a többi párt is, hogy nem engedik indulni a közbeszerzéseken vagy állami megrendeléseken és pályázatokon a pártjukhoz köthető vállalkozásokat, de nem tették. Lemondhattak volna a pártoknak járó állami támogatásokról, de nem tették. Bármikor visszahívhatóvá tehették volna a képviselőiket a SZAVAZÓIK által, de nem tették. Nyilvánossá tehették volna a számláikat, támogatóikat, szerződéseiket, pénzügyeiket, de nem tették. Hivatási esküt követelhettek volna meg tagjaiktól, de nem tették. Kampányolhattak volna a közpénz felhasználásának teljesen átláthatóvá tételével, de nem tették.

Másra ezek után már Te sem tudsz gondolni csak arra: Okkal nem tették meg ezeket a lépéseket a létező pártok. Okkal nem vállaltak erénygaranciákat. Okkal hagytak olyan csöpögő csapokat nyitva, ahonnan a közpénz kicsöpöghet. Okkal fújták ugyanazt a nótát, mint amit minden párt kartellben fúj. Hiszen amíg hülye a társadalom, addig miért ne lophatnának ők is büntetlenül?

Ezt az erkölcsi sarat a Platón Párt előtt erénygaranciákat nem vállaló pártok soha nem tudják magukról lemosni. Eddig lapítotak, mostmár két lehetőségük lesz csak: 1) Bevállalni a platóni erénygaranciákat (kvázi ellopva ezzel a Platón Párt politikai modelljét), vagy 2) elenyészni a társadalom erkölcsi felismerése következtében.

Így a lelked mélyén nagyon tetszik a Platón Párt víziója, céljai és ideológiája (ami az erény). Az erény a várt nemzetegyesítő ideológia.

Viszont bizalmatlan vagy. Az emberi természet inkább a sötét oldaláról ismert, mint az erény oldaláról. Erre azt válaszolják Neked a Platón Párttól, hogy ők sem félistenek, hanem ők jogi garanciákat adnak. Magukat korlátozzák. Elismerik, hogy ők is kutyák, de szájkosarat raknak magukra. Sőt, aki adna további szájkosarat rájuk, azoktól elfogadják azt is. A párt Alapszabályába foglalják az erénygaranciákat, és azt mondják, hogy ha megsértik őket, akkor az ügyészségnél lehet kérelmezni a törvényességi felügyeleti vizsgálatot, és végső soron a párt megszüntetését (ha például az ígéretük ellenére nem biztosítják valamelyik erénygaranciát). Ehhez foghatót párt még nem tett Magyarországon, de talán a világon sem. Példátlan innováció ez!

De még mindig bizalmatlan vagy. Valami nem stimmel. Kell, hogy legyen valami trükk ebben az egészben. Ilyen ember nincs, aki a közjót akarná megteremteni. Valami sántít. Azt állítják, hogy őrködnek az erényesség felett. Őrzik az erényt. De hát ők is csak emberek. És akkor felteszed a kérdést magadban: Ki őrzi az őrzőket?

Válaszunk: Te.

A mi pártunk nyitott. Ha elolvasod más pártok alapszabályát, akkor látod, hogy például a Momentumnál 20 ajánló tag és fél év aktivista munka szükséges ahhoz, hogy bevegyenek a pártba. Nyilván, mivel elvhű követőket látnak csak szívesen, akik úgy gondolkoznak, mint ők. Minden párt küldöttgyűlést alkalmaz. Egyedül a Platón Párt alkalmaz Közgyűlést az ismert pártok között. Miért? Mert a küldöttgyűlés az a helyi szervezetek főnökeinek gyűlése. Ha ők szavaznak, akkor lehet tudni, hogy mi lesz a végeredmény. Ha minden párttag szavazna, akkor még elveszítené a diktáror a gyeplőt a végén, és nem úgy mennének a dolgok, ahogy ő diktálja. Ez a Platón Párton kívül minden pártban így megy. Olvasd el az alapszabályokat, ha nem hiszed. Nálunk lapos a szervezet. Nálunk a Közgyűlésen minden tag szavazhat. A tagfelvétel egyszerű: ha vállalod, hogy leteszed a Platóni Esküt, akkor azonnal beléphetsz, és azonnal részese lehetsz a Közgyűlésünk szavazásainak, láthatod a belső folyamatainkat (Facebook-on megy minden), megkapod a határozatokat, betekinthetsz a párt irataiba, stb. Tehát mi egy nyílt párt vagyunk.

Ezért lehetséges, hogy Te vagy az őrzők őre. Mi pedig a Tiéd. Együtt döntünk, együtt látjuk a folyamatokat. Az alapító tagoknak nincsenek előjogaik. Részt vehetsz a háttérműhely munkájában, stb. Partnerként kezelünk, nem követőként. A következő Közgyűlésen akár a párt Elnöke is lehetsz. Csak rajtad múlik minden. Egyedül a cél adott: erényt vinni a politikába. Végre!

Csatlakozz a csapatunkhoz! Legyél az őrök őre! Nagy szükségünk van aktív erényes emberekre, mert ezeket lámpással kell keresni a sötétségben. Még a vezetőségünkbe is keresünk néhány erkölcsileg erős embert. Szeretettel várunk a csapatunkba. Tényleg! Időst, fiatalt, lobbanékonyt, csendeset, bátortalant, szónokot, kíváncsit, szkeptikust, félénket, bátrat, stb. Egyedül az erénytelen embereket nem várjuk. Az erény köt össze minket. Mutasd meg Te is: VAN ERÉNY! De tenni is kell érte. Tedd nálunk, az erényes politizálás authentikus helyén! Az elsők közt. Szükségünk is van Rád. Ugyanis a Fidesz vezetésében most három dolgon ötletelnek:
1) Hogyan hallgattasuk el a Platón Pártot?
2) Hogyan állítsunk ki mind a 106 választókerületben erényesnek látszó ál-független képviselőt, akiről nem derül ki, hogy nem valódi Jedi?
3) Hogyan módosítsuk a választási törvényt tavaszig úgy, hogy ne lehessen független képviselőkre szavazni, csak pártkatonákra.

Szükségünk van Rád! Szüksége van az ÜGYNEK Rád!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.07.30.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával

A cikk a Facebook-on is megtalálható