Nyílt levél

Álljunk meg egy Momentumra!

Kötelességünknek érezzük, hogy rámutassunk a Momentum által hordozott veszélyekre. dr. Vázsonyi Miklós írása:

Azoktól várok segítséget, akik szimpatizálnak a Momentummal. A politikai megértőképességemen kell javítanom, hogy megértsem, miért. Az okokat. Az érveket. Ha szimpatizálsz a Momentummal, kérlek írd meg hozzászólásban, miért. Mi, a PLATÓN PÁRT-nál az erkölcsi célra koncentrálunk: lerántani a leplet az erénytelen pártokról. Megdönteni a pártokráciát.

1) A Momentum ugyanolyan átláthatatlan párt, mint a többi bizniszpárt. Nem ismerheted a pénzügyeiket, támogatóikat, számláikat, szerződéseiket, az Alapszabályuk alapján szinte lehetetlen bejutni a pártba, stb. Nem engedik bármikor visszahívni képviselőiket, felveszik a pártoknak járó állami támogatást a közpénzből, stb. Tehát nem vállalják a platóni erénygaranciákat. Mondd el nekem, hogy hogyan lehet ilyen pártra szavazni a III. évezredben? Melyik pártot utálod a legjobban? A Fideszt? Honnan tudod, hogy nem a Fidesz áll a Momentum mögött? Vagy az MSZP-t utálod? Honnan tudod, hogy nem az MSZP áll a Momentum mögött? Segíts megválaszolni ezt a kérdést a Te szemszögedből! Hogyan hidalod át ezt a kognitív disszonanciát magadban?

2) Az nem vitás, hogy a Momentum mögött nagytőke áll. Százmillókat öntenek a kampányba, külföldi alapszervezetek jöttek létre százasával, aktivisták ezreit fizetik. Az hagyján, hogy a városodban koncertet szerveznek, és legyintesz annyival, hogy pár millóból kijött, na de 100 másik városban is ugyanezt csinálják, amit Te nem is látsz a saját városodból. Sőt, külföldön is. Gondolod, hogy egyetemisták dobták össze a zsebpénzüket? Segíts megérteni, hogy aki ennyi pénzt önt ebbe a pártba, az miért nem akarja azt kamatosan visszatérülve látni? És ha netán jó ember, akkor miért egy átláthatatlan pártban űzi ezt, aminek éppen olyan elmaradott a pártberendezkedése, mint a többi ismert pártnak?

3) Mit tud a Momentum, amit korábbi pártok nem tudtak? Azt értem, hogy valódi problémákra valódi válaszokat akarnak adni. Naivitás lenne azt gondolni, hogy a többi párt nem. Mi az, amivel Neked többet ad a Momentum, mint a többi párt? Az nyilvánvaló, hogy liberálisok. Az is, hogy különutasok (pl. csak ők nem támogatják Vágó Gábor népszavazási kezdeményezését az állami vezetők fizetésének köztársasági elnöki fizetésben való maximalizálásáról, tehát a legfőbb közjogi méltóságnál többre értékelnének mondjuk családtag állami vezetőket). De mi az a nóvum, amit a Momentum hozott Neked, és korábban nem volt?

4) 30 éve a Fidesz volt éppen olyan párt, mint a Momentum. Orbán pont olyan potenta volt, mint most Fekete-Győr. Az akkori Fidesz is ugyanolyan átláthatatlan párt volt, mint most a Momentum, hátterében egy nagytőkéssel. Élén egy ugyanolyan ambíciózus vezetővel, mint most. Miben látod a különbséget? Segíts megérteni! Mi változott? A logó? A design? Az image szín? A vezető személye? Átgondoltad-e, hogy lehet, hogy Te leszel az 30 év múlva, aki a TV előtt töprengve elgondolkozik, miközben a tüntetők a "Fekete-Győr! Takarodj!" rigmust skandálják: Basszus, már megint rászedtek. Szeretném megérteni, hogy látsz-e ennek elkerülésére garanciát a Momentumban. Vagy "új esély, új remény" alapján megint zsábkamacskára szavazol, ahogy esik úgy puffan, majd lesz valahogy alapon? Garanciák elvárása nélkül ugyanúgy engeded, hogy egy másik erkölcsi csőcselék bolondot csináljon belőled? Vagy hogy megy ez Nálad? Miután én is szavaztam a Fideszre, és meg is bántam, legközelebb ugyanilyen hülye már nem leszek. A józan ész ott kiáltozik magáért, hogy kellene valami garancia arra, hogy ne 30 év múlva sopánkodjunk, és ne ugyanott tartsunk 30 év múlva, mint ma. Segíts nekem, miben látod ezt a garanciát? Ha nincs ilyen garancia, és garancia nélkül szavazol bizalmat, akkor bizony nem én szorulok segítségre.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, mindet el fogom olvasni, mert tényleg kíváncsi vagyok a Te szemszögedből látni a helyzetet, tisztelt Momentum szimpatizáns. Itt tudsz hozzászólni

Tisztelettel,
dr. Vázsonyi Miklós
PLATÓN PÁRT
Alelnök

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.07.19.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Elnökségének jóváhagyásával