Nyílt levél

Lemondunk a pártoknak járó állami támogatásokról

"Mihelyt mindenféle kis rongyember észreveszi, hogy megüresedett ez a különben oly szép nevekkel és tisztességgel teljes terep, oly örömest ugrik át mesterségéből a politikába, mintha a börtönből megszökve a templomban keresne menedéket." - Platón

Tisztelt Választópolgár!

A korábban meghirdetett PLATÓNI ERÉNYJÁTSZMA 10. pontját külön nyílt levélben tartjuk indokoltnak bemutatni. Ennek értelmében a magyar történelemben elsőként lemondunk a pártoknak járó állami támogatásokról, és az így elkülönített összeget karitatív célokra ajánjuk fel az erény nevében, a magyar társadalom javára.

Sorra alakulnak az úgynevezett business-pártok. Az olyan nyereségorientált pártok, amik a kecsegtető állami támogatás reményében már csak azért is belépnek a politikai arénába, hogy a pártoknak járó állami támogatásokat megszerezhessék. Véleményünk szerint az ilyen pártok mögött nem valódi erény húzódik meg, hanem egyszerű nyereségorientált célzat.

Ahogy egy kis rés keletkezik az állam pajzsán, az ugrásra kész erők előkészített és betárazott politikai arzenállal csapnak le a lehetőségre, azt a látszatot keltve, mintha egy alulról építkező spontán mozgalom lenne az új kísérlet. Holott érdemi változást egyik párt sem hozott eddig. Egyik párt sem hiányolta eddig az erényt. Egyik párt sem az erényt nevezte meg a politikai hivatás alapjaként.

A PLATÓN PÁRT álláspontja szerint mindaddig, amíg nem lesz egy erényes hatalom, a nép szenvedni és nélkülözni fog, mert a mohó és mértéktelen szűk erkölcsi kisebbség a közjó érdekei ellen hatva a saját meggazdagodását fogja keresni. A PLATÓN PÁRT, felismerve a kialakult politikai helyzetet, mindent megtesz azért, hogy lerántsa a leplet a hazai politikai erők mibenlétéről. A PLATÓN PÁRT feltételek nélkül az erény pártja.

A politikai pártok között egy kartell-szerű hallgatólagos megállapodás áll. Ezért nem tud kiszabadulni a hazai politika az erénytelenség csapdájából. Ezen a hallgatólagos megállapodáson egyik nyereségorientált pártnak sem áll érdekében változtatni. Olyan hallgatólagos elvek ezek, amik már a polgárok számára is természetesnek hatnak:

A hazai politikában elsőként vállaljuk, hogy a PLATÓN PÁRT lemond a pártoknak járó állami támogatásokról. Ennek történelmi jelentősége van. Ezzel rövid távon magunkat hozzuk nehéz helyzetbe, mivel nem lesznek forrásaink óriásplakátokon és TV hirdetésekben hirdetni magunkat. Ám mi hosszú távon gondolkozunk. A türelem fontos erény. Az országnak erényes hatalom kell. Elhitették velünk, hogy a magyar emberek erénytelen emberek. Mert erénytelen hatalmat csak az erénytelen emberek tűrnek meg. Ám a lelkiismeretében minden magyar tudja: jobb lenne egy erényes hatalom, és VAN ERÉNY!

Politikai Program 2018 (ERÉNY-TERV): itt

Videóink: itt

Társadalmi Szerződés: itt

Nemzetegyesítő Stratégia: itt

Csatlakozás: itt

IBAN: HU91-12076910-01607895-00100001 (Raiffeisen Bank)

Honlapunk: itt

Évkönyv 2017: itt

Platón Párt Szimpatizánsok Facebook csoportja: itt

Az erény legyen veled!


Oszd meg, és uralkodj!

Kelt: 2017.01.26.

Tisztelettel,

PLATÓN PÁRT

Az erény pártja

A PLATÓN PÁRT Közgyűlésének jóváhagyásával